Vineri, 26 aprilie 2024 - 9:54:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Eugen Doga îl face praf pe Dodon şi dezvăluie ce onorariu a primit pentru a transmite drepturile de autor


19 aprilie 2017

Maestrul Eugen Doga a explicat  cum a ajuns „victima” socialistului Igor Dodon care i-a încălcat drepturile de autor şi a folosit piesa „Codrii mei frumoşi” într-un spot publicitar propagandist.

Doga s-a arătat indignat de faptul că a încheiat un contract cu directorul agenţiei „Independent Media”, Angela Sârbu, cu care se cunoaşte de mai demult, dar aceasta nu l-a informat că spotul va promova un politician.

„Drepturile de autor au fost transmise persoanelor terţe. A fost o trădare. Nu doresc să dau „Codrii mei” pentru omul duşmănos şi compromis Igor Dodon... Nu l-am auzit pe acesta să vorbească despre unionismul sau separatismul din Transnistria. Ori acestea sunt mai pe plac lui Dodon? A aprins spiritele şovine ale ruşilor din Chişinău şi a fost autorul care a turnat noroi pe capul meu”, a declarat Doga.

Maestrul a precizat că a încasat 400 de euro de la agenţia de publicitate cu care a semnat contractul, dar banii au fost returnaţi imediat ce s-a iscat conflictul. Contractul a fost reziliat pe 3 aprilie, iar câteva zile mai târziu Igor Dodon a fost somat să-şi retragă spotul de pe internet.

„Dodon duce o luptă înverşunată şi neobosită pentru identitatea moldovenească de parcă până la el nici n-au trăit aici moldoveni, ci chinezi. El a privatizat dragostea pentru Moldova? Nu trebuie de iubit Moldova şi de făcut ticăloşenii. Eu nu iubesc R. Moldova virtual ca alţii, ci o şi cânt toată viaţa”, afirmă Eugen Doga.

Întrebat dacă se va adresa în judecată pentru despăgubiri morale, maestrul a punctat: „Dodon cu toţi pantolonii lui murdari nu poate să acopere prejudiciul”.

În încheiere, Doga a declarat că nu va admite niciodată ca muzica sa să fie folosită în „hore politice”, indiferent de partidele care vor avea asemenea intenţii.

Anterior, Igor Dodon a scris pe blogul său că Eugen Doga ar fi cedat presiunilor şi a renunţat la promovarea identităţii moldoveneşti, în favoarea ideologiei românismului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro