Joi, 25 aprilie 2024 - 4:13:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iurie Leancă, premierul Moldovei critică Partidul comuniştilor


18 octombrie 2013

Primul ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă a criticat dur opoziţia comunistă, acuzând Partidul comuniştilor (PCRM) de "tentativă de preluare forţată a puterii, reieşind din interesele de partid care sunt în contradicţie cu interesul naţional al ţării şi de faptul că luptă împotriva Republicii Moldova şi a poporului ei, iar unicul scop al acestuia este de a crea o nouă criză politică pentru a ajunge cu orice scop la guvernare".

"Moţiunea depusă de comunişti este de fapt o acţiune politică, care face parte din aşa-numita revoluţie de catifea. Este eminamente politică şi se înscrie în revoluţia comuniştilor care s-a transformat în luptă cu instituţiile statului, agresiune fizică la adresa forţelor de ordine, cu injurii şi multe alte gesturi care ne aduc bine aminte de perioada de până la 2009".

El a declarat că scopul comuniştilor este provocarea unei crize politice, iar Guvernul se va opune acestei tentative de destabilizare a situaţiei şi dezbinare a societăţii.

De asemenea, în opinia premierului "comuniştii luptă împotriva propriului popor şi a viitorului Republicii Moldova, iar actuala guvernare încearcă să repare toate greşelile şi distrugerile lor în opt ani de guvernare".

"La începutul anului 2009, Republica Moldova era la un pas de colaps, izolată de lume, şi plină de datorii, cu o economie în cădere. Toată lumea vorbea despre Moldova ca de un stat eşuat. Astăzi avem un buget echilibrat, am majorat pensiile, am reuşit să obţinem o creştere economică şi am încheiat negocierile pe marginea Acordului de Asociere şi de Liber Schimb", a declarat premierul.

Potrivit premierului moldovean, Integrarea Europeană este singura cale de a moderniza Moldova, iar ”subiectul integrării europene a devenit subiect de speculaţii pentru comunişti în momentul în care au pierdut puterea...”

Precizăm că primul ministru Iurie Leancă a solicitat deputaţilor respingerea moţiunii de cenzură şi păstrarea stabilităţii politice în ţară. Potrivit Infotag, şeful Cabinetului a declarat joi, în discursul său din Parlament, că acuzaţiile opoziţiei sunt "nefondate şi aberante".

Oficialul a menţionat că "oamenii sunt cei care au nevoie, în primul rând, de această cale de modernizare".

"Cetăţenii sunt cei care merită judecători cinstiţi, instituţii funcţionale şi independente, au nevoie să le fie garantată proprietatea privată şi drepturile individuale, merită un mediu de afaceri lipsit de constrângeri critice. Iată care este reţeta noastră de consolidare, de depăşire a înapoierii economice şi sociale, dar şi de luptă cu sărăcia. Am trecut în ultimii ani prin mai multe încercări, prin crize politice, dar am reuşit să ieşim cu bine din ele, să nu deviem de la obiectivele pe care ni le-am fixat şi să formăm o echipă guvernamentală competitivă, angajată plenar în promovarea politicilor îndreptate spre bunăstarea oamenilor", a accentuat Leancă.

Premierul a menţionat că Executivul a reuşit să scoată ţara "din dezastrul economic în care ne-au băgat comuniştii".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro