Marţi, 19 martie 2024 - 11:44:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fraţii rămân fraţi! Acord de înfrăţire între comuna Tîrgşoru Vechi (Prahova) şi localitatea Hiliuţi (Moldova)


12 iulie 2018

Basarabia e România! Nu este o afirmaţie reală, deocamdată, dar, cu siguranţă, până la Marea Reunire nu mai este mult timp. Se simte din ce în ce mai puternic, dorinţa basarabenilor de a se întoarce acasă şi a celorlaţi română de a-i primi cu braţele deschise.

Şi cum suntem în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri, continuă seria înfrăţirilor de suflet între comunele din Prahova şi localităţile din Republica (deocamdată) Moldova.

Ultimul episod a avut loc, la Strejnic, comuna Tîrgşoru Vechi, în Prahova.

Comuna prahoveană s-a înfrăţit cu localitatea  Hiliuţi, raionul Rişcani. Cei doi primari, Nicolae Drăgan (Tirgşoru Vechi) şi Alexandru Sandu (Hiliuţi) au fost, vizibil, emoţionaţi şi au promis că înfrăţirea nu va rămâne doar la stadiul de hârtii semnate şi că vor colabora în continuare în diverse domenii.

De altfel, primarul prahovean a făcut un gest fantastic şi după terminarea momentului festiv a plecat să îşi ducă proaspătul frate acasă, la Hiliuţi, întrucât edilul moldovean a venit până la Strejnic cu microbuzul şi cu trenul.

La semnarea acordului de înfrăţire au participat şi Ludmila Sfîrloagă, vicepreşedintele CJ Prahova, şi Emil Drăgănescu, subprefectul judeţului.

De altfel, Ludmila Sfîrloagă, una dintre cele mai active persoane în ceea ce priveşte eforturile pentru reunirea Basarabiei cu România, este naşa acestei înfrăţiri. În urmă cu doi ani, Ludmila Sfîrloagă a mers cu o donaţie de carte românească la Hiliuţi, iar atunci primarul Alexandru Sandu i-a spus că ar dori să îşi găsească şi el un frate în România....Şi l-a găsit...

Vă reamintim că trei sferturi dintre comunele prahovene au semnate acorduri de înfrăţire cu localităţi din Basarabia, ajutând astfel la apropierea momentului ReUnirii teritoriilor româneşti

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro