Miercuri, 28 iulie 2021 - 6:06:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Ponta: România va sprijini Moldova în faţa sancţiunilor economice la care este supusă de Rusia


24 iulie 2014

România va sprijini Republica Moldova în faţa sancţiunilor economice la care este supusă din partea Rusiei, inclusiv pentru ridicarea cotelor de export pe piaţa europeană a produselor agro-alimentare moldoveneşti, a declarat premierul Victor Ponta, informează Mediafax.

„Sancţiunile şi necazurile ajung, din păcate, în special spre cei de pe partea cealaltă a Prutului. Am discutat cu primul-ministru Leancă şi va avea tot sprijinul nostru în ceea ce priveşte măsurile de sancţiune economică la care Moldova este supusă din partea Federaţiei Ruse", a spus Ponta, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

De asemenea, Ponta a precizat că ministrul român al Agriculturii, Daniel Constantin, a discutat cu comisarul european în acest domeniu, pentru sprijinirea Moldovei.

„Din partea României, tot sprijinul pentru ridicarea cotelor pe piaţa europeană pentru produsele agro-alimentare din Moldova”, a explicat premierul.

Rusia a interzis, începând de luni, importurile de conserve de fructe şi legume din Republica Moldova, după ce a decis să impună un embargo asupra fructelor moldoveneşti, din cauza unei „insecte periculoase”.

Autorităţile de la Chişinău consideră că decizia de a impune aceste embargouri este generată de interese geopolitice, iar premierul Iurie Leancă a dispus autorităţilor în domeniu să pregătească, în regim de urgenţă, o analiză detaliată privind cadrul juridic care vizează relaţiile comerciale cu Rusia şi să vină cu propuneri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(74 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 iulie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro