Duminică, 26 iunie 2022 - 4:28:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Dodon face apel la manifestaţii împotriva susţinătorilor unirii Republicii Moldova cu România


26 august 2015

Opoziţia socialistă din Republica Moldova a lansat un apel la organizarea de manifestaţii, joi, cu ocazia Zilei Independenţei, exprimând opoziţie faţă de susţinătorii unificării cu România şi cerând convocarea alegerilor parlamentare anticipate.

"Le cerem cetăţenilor Republicii Moldova să iasă pe străzi, joi, pentru a protesta faţă de oligarhii care au acaparat puterea şi faţă de susţinătorii unirii cu România", a declarat Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor, citat de site-ul agenţiei TASS.

"Vom organiza o manifestaţie la Chişinău, apoi vom extinde protestele în toată ţara. Până la sfârşitul lunii septembrie, vom reveni la Chişinău pentru a înlătura actualul Guvern", a spus Dodon.

În opinia liderului de extremă-stânga, singura soluţie pentru depăşirea actualei crize sistemice din Republica Moldova este organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

De altfel, Dodon propune modificarea Constituţiei în sensul alegerii preşedintelui Republicii Moldova prin sufragiu universal. "Socialiştii cred că preşedintele trebuie ales prin vot popular, nu în Parlament, pentru a ne asigura că este liderul naţiunii, nu un bufon plătit de oligarhii care au acaparat puterea în Parlament, la Guvern şi care au adus ţara în colaps economic", a spus Dodon.

"Cu actualul Guvern liberal proeuropean, economia Republicii Moldova se deteriorează într-un ritm rapid", a apreciat Dodon.

Guvernul condus de premierul Valeriu Streleţ - susţinut de Partidul Liberal-Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal din Republica Moldova - a fost învestit pe 30 iulie.

Premierul Victor Ponta se va afla joi la Chişinău, unde se va întâlni cu omologul său moldovean, Valeriu Streleţ, cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, şi cu şeful Parlamentului moldovean, Andrian Candu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(340 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 iunie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro