Solistul Carla’s Dreams a fost invitatul lui Cătălin Striblea la emisiunea “Oameni de Colecţie”, emisiune de interviuri unice, difuzata LIVE pe pagina de facebook Digi FM Radio şi în fiecare duminică, on air, la Digi FM. Artistul a vorbit despre muzică, părinţi şi România. Peste 20.000 de mii de oameni au stat mai bine de o oră cu pagina de Facebook deschisă pe interviul nostru, ascultând dulcele accent moldovenesc, într-o discuţie deschisă despre viaţa acestuia.
Cătălin Striblea i-a reamintit lui Sergiu despre episodul din Rusia când, în cadrul unei emisiuni, el a precizat, destul de apăsat că vorbeşte limba română.
“Asta este convingerea mea. Este un subiect extrem de delicat pentru mine. Eu am ajuns la concluzia asta. Nu este o poziţie pe care am adoptat-o ca o axiomă la 10 ani. Este un rezultat al unor discuţii şi al unor studii făcute de mine în grupul de prieteni. Cumva e un rezultat al unui efort. Nu un adevăr dictat. Sunt moldovean şi vorbesc româneşte.”, a spus artistul.
Matinalul DigiFM a fost curios să afle dacă Sergiu este perfecţionist.
“Încerc să fiu, dar sunt doi vectori care se bat cap în cap. Pe de o parte, perfecţionismul are handicapul de a omorâ creativitatea în primul ei zvâc. Nu ştiu dacă pentru un om care încearcă să creeze, calitatea de profesionist este un compliment. Pentru că asta înseamnă cizelare. Cizelarea este un proces tehnic, nu creativ. În momentul în care intervine raţiunea se termină creativitatea.”, a declarat el.
Carla’s Dreams a vorbit şi despre ce înseamnă să fii artist - “Vreau să clarificăm un lucru. Există oameni în radio care fac radio, dar nu sunt oameni de radio. Aşa sunt şi eu. Fac muzică, dar nu sunt muzician. Nu sunt artist în sensul profesionist al cuvântului. Eu nu am studii, aşa că mă consider şi sunt, tehnic vorbind, un amator şi vreau să rămân la statutul ăsta pentru că nu vreau să corespund anumitor standardizări. Nu mă deranjează standardizările unui artist, doar că nu sunt despre mine.”, a spus Sergiu.
El a vorbit şi despre cei 7 ani de acasă, pe care îi compară cu o bicicletă - “7 ani de acasă e bicicleta pe care mergi pe cărarea ta mai departe. După asta, ţi-o mai repari, schimbi roţile şi poţi să îţi iei şi maşină, dar primii câţiva kilometri îi faci cu bicicleta aceea.”
Sergiu a dezvăluit şi una dintre regulile cele mai importante din proiectul Carla’s Dreams – fără droguri de niciun fel. “Nu prea beau, poate din plictiseală. Înainte era mai interesant. Am o viaţă destul de plictisitoare în sensul ăsta. Încerc să meditez.”
Evident, Cătălin Striblea a atins şi subiectul proiectului Carla’s Dreams şi viteza lansărilor pieselor.
“Noi nu avem un material atât de complex, poate o dată sau de două ori pe an, când avem o piesă pe care o asculţi de două ori. În rest, nu avem un material atât de complex încât să spui că îţi trebuie o lună ca să îl înţelegi. Nu este material didactic. Vorbim despre muzică făcută de nişte băieţi pictaţi. Nu ne luăm prea în serios în sensul ăsta. Nu vrem să facem greşeala asta şi nu vrem să faceţi nici voi asta. Facem o muzică simplă, nu ne putem compara cu oamenii care fac o muzică serioasă. În ceea ce priveşte volumul, noi anul ăsta am făcut nişte bani în România. Am avut concerte şi am fost plătiţi. Întrebarea este dacă investeşti înapoi banii ăştia într-un produs pe care îl oferi gratuit pentru public. Trebuie să fie o parte pe care o faci pe care să o întorci gratis. Nu poţi să faci bani din tot.”, a explicat Sergiu.
Cătălin Striblea a vrut să ştie unde se vede artistul peste 10 ani.
“Habar n-am. Încerc să nu îmi planific chiar atât de departe. Încerc să planific nişte pietre de fundament, în sens de cum o să fiu, ce o să fac şi cam care o să fie nivelul meu de probleme nerezolvate. Dar ce anume o să fac exact nu ştiu şi sper să nici nu aflu. Cred că este o tristeţe să ştii unde o să fii peste 10 ani. Nu vi se pare o povară? Imaginează-ţi că ştii ce o să faci peste 10 ani. E aceeaşi puşcărie, doar că ideologică.”, a spus el.
Carla’s Dreams a mărturisit că are momente de fericire, dar nu pe scenă. Acolo sunt doar momente de exaltare.
“Fericirea e când îţi speli mâinile de vopsea, ca şi cum ai fost la lucru şi când vezi în lavoar cum se scurge vopseaua ca o murdărie şi tu rămâi curat, după care te ştergi, eşti un pic proaspăt. Eu sunt fericit după o zi de lucru.”, a completat el.
A recunoscut şi că este o persoană singuratică şi că are un soi de milă pentru persoanele care nu pot sta sau fi singure. În ceea ce priveşte regretele, el nu are, cel puţin nu mari.
Despre principii, el spune că “nu sunt pentru a nu le schimba toată viaţa. Trebuie să înveţi să le schimbi atunci când eşti prost. E o chestie absolut naturală să fii prost. Ai fost prost, ai adoptat un principiu, ai întâlnit pe cineva care ţi-a demonstrat că eşti prost, că nu ai un principiu bun, schimbă-l, fă upgrade la software-ul tău intern. Nu e nicio ruşine în asta. ”
Sergiu a mărturisit că a avut ocazia şi marea fericire de a trece printr-o iubire foarte mare şi foarte traumatizantă. “Suferinţa din dragoste e cea mai plăcută suferinţă. Şi le urez tuturor să o simtă cât mai des, în orice circumstanţă. E una dintre aromele cele mai rare şi cele mai plăcute în timpul ăsta scurt cât suntem aici.”. De asemenea, el crede că prietenia distruge o relaţie. “Iubita o iubeşti, prietenul îl prieteneşti.”
Cătălin Striblea a fost curios să afle ce îi place artistului în România. “România e o ţară mai frumoasă decât o consideră românii. Ar trebui să vă mutaţi toţi în altă parte pentru vreo 2-3 ani, apoi să veniţi înapoi şi să apreciaţi ce aveţi. Noi suntem majoritatea cetăţeni români. Am redobândit cetăţenia. Noi am făcut ceva pentru asta. Noi nu am devenit români pentru că mama şi tata s-au iubit când erau studenţi. E o prostie să te mândreşti cu ce eşti. Mă mândresc că sunt român sau mă mândresc că sunt moldovean, pentru că nu ai făcut nimic pentru asta. Meritul ăsta nu îţi aparţine. Poţi să fii demn pentru ce reprezinţi sau să reprezinţi cu demnitate ce îţi pare ţie valoros în statul tău. Unii dintre noi au dreptul să se mândrească pentru că au făcut ceva pentru asta. Sunt multe de schimbat în România. Mă iertaţi, dar nu sunteţi perfecţi.”, a spus el.
Sergiu a recunoscut că a exclus din viaţa lui tot ce înseamnă social media, de aproape un an. “Nu intru pe Instagram, nu intru pe Facebook, nu mă interesează, nu îmi pasă. Pentru cei mai tineri, să ştiţi că la o utilizare mai îndelungată o să aveţi o retenţie a atenţiei de maximum 3-5 secunde, ceea ce o să vă facă să fiţi mai nervoşi. Nu mai scroll-uiţi.”, a încheiat el.
Interviul complet aici: https://goo.gl/e5v476