Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:01:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Directorul Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol, reţinut de către securitatea transnistreană


6 februarie 2014

Directorul Liceului "Lucian Blaga" cu predare în limba română de la Tiraspol Ion Ioncev, contabila şi şoferul instituţiei au fost reţinuţi de către securitatea transnistreană în zona satului Parcani, în apropiere de Tiraspol, relatează IPN .
   
Adjunctul directorului liceului, Raisa Pădurean, a declarat că cei trei sunt reţinuţi pentru contrabandă.
   
Conducerea ţării a fost informată despre această reţinere, a declarat pentru IPN Octavian Mahu, un ofiţer de presă de la Biroul pentru Reintegrare, precizând că de caz se ocupă delegaţia moldoveană la Comisia Unificată pentru Control.
   
"La rugămintea profesorilor, (cei trei) au mers după salarii. Acum sunt învinuiţi că fac contrabandă pe teritoriul transnistrean. Telefoanele lor sunt bruiate", a declarat Pădurean.
   
Liceul "Lucian Blaga" este una dintre cele opt instituţii de învăţământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană.

UPDATE: Mai multe surse din Tiraspol au povestit, pentru România Liberă, că profesorul a fost aşteptat la vamă de mascaţi şi a fost dus la sediul KGB din Tiraspol, unde a fost ţinut aproximativ şapte ore.

Profesorul este aşteptat mâine, la sediul Procuraturii din Tiraspol, să dea explicaţii în legătură cu banii pe care îi avea asupra sa.
----

Profesorul Iovcev a fost eliberat şi în urmă cu puţin timp a ajuns acasă, a anuntat Raisa Pădurean, directorul adjunct al Liceului Lucian Blaga din Tiraspol. Doamna directoare  a spus că a discutat foarte puţin cu colegul ei. Acesta se află într-o stare destul de rea, după experienţa prin care a trecut. Raisa Pădurean nu a putut da mai multe detalii despre starea în care se află Ion Iovcev.

Ce a mai spus doamna Pădurean este că separatiştii care l-au reţinut pe Ion Iovcev i-au confiscat tot ce avea asupra lui, în primul rând salariile celor 23 de profesori din liceu. Profesorului Iovcev i-au mai fost confiscate telefoanele şi actele.
 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro