Marţi, 19 martie 2024 - 10:48:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Câţi basarabeni vor unirea cu România. Sondaj surprinzător


10 decembrie 2015

Un Barometru al Opiniei Publice, realizat la comanda Institului de Politici Publice de la Chişinău şi cu sprijinul Fundaţiei Soros, arată că doar 21% din cetăţenii Republicii Moldova ar vota pentru unirea cu România, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum.

Potrivit agerpres.ro, acelaşi sondaj mai arată că 53% din cei chestionaţi s-ar pronunţa, în cazul unei consultări populare, împotriva unirii dintre cele două state, în timp ce 14% s-au declarat indecişi în legătură cu acest subiect, iar 9% au afirmat că nu vor participa la un astfel de referendum.

Sondajul a fost realizat în perioada 8 noiembrie – 1 decembrie, pe un eşantion de 1.160 de persoane din 164 de localităţi ale Republicii Moldova.

Sondajul a fost realizat şi în contextul în care unirea cu România a fost invocată în ultima perioadă de mai multe organizaţii unioniste, precum şi de politicieni din Republica Moldova.

De asemenea, în Republica Moldova au avut loc în ultima perioadă mai multe manifestaţii pentru unirea cu România

Partidul „Dreapta”, apărut recent pe scena politică de la Chişinău, a lansat la începutul lunii trecute o „Declaraţie de Unire”, îndemnându-i pe cei care susţin cauza Unirii să semneze documentul.

Un sondaj de opinie realizat în vară în România arăta că aproape 68% dintre români susţin unirea cu Republica Moldova până în 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, mai spun jurnaliştii de la Agerpres.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro