Joi, 18 aprilie 2024 - 8:30:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Chişinău- AGORA a selectat 10 întrebări la care se aşteaptă răspunsuri


17 octombrie 2015

După scandalul de joi din Parlamentul de la Chişinău,

AGORA a selectat 10 întrebări la care se aşteaptă răspunsuri:

1. Cum a reactionat Procurorul General la declaraţiile haluncinante ale lui Filat despre miliardele de la Moldtelecom, Metalferos, umflarea facturilor la gaz etc. ? Nicicum. 

2. Cum s-a putut ca, până acum, organele de drept, în frunte cu Parchetul General, să nu întreprindă nimic împotriva fostului deputat de la PD, Valeriu Guma, cautat de interpol şi condamnat într-o ţară membră UE?  

3. Cum a putut acumula atât de repede probe pentru "banuiala rezonabilă”, urmată de reţinere a lui Filat, şi nimic despre Igor Dodon, care este vestit pentru că ar fi instaurat monopolul asupra importului de carne în R. Moldova, mai ales în perioada guvernării PCRM. 

4. Cum este cu putinţă ca primarul Orheiului să se autodenunţe că a dat mită unui înalt functionar de stat ( 250 mln de dolari), şi să rămână primar, adică ordonator de resurse publice?! CUM ?! Altă întrebare este cum au crezut deputaţii în această probă? O altă întrebare: Cum e posibil ca procurorii să găsească un singur vinovat de fraudele de la BEM? Se ştie că fraudele au început încă din perioada guvernării PCRM? De ce nimeni nu a fost arestat până acum?

5. De unde ştiau Igor Dodon şi Renato Usatîi ce urmează să se întâmple joi la Parlament? Cine i-a informat despre planuri şi i-a organizat în aşa mod?

6. Cum trebuiau să reacţioneze organele de drept la instigare la linşaj, o afirmaţie publică a primarului de Bălţi, care striga la microfon că-i dă cadou un Mercedes nou oricarui poliţist care-l prinde pe Filat, în timp ce Filat nu era nici pus sub învinuire, nu a fost emis vreun ordin de reţinere, nu era dat în căutare. Cum se califică această faptă?

7. Cum se califică faptul că Renato Usatîi (in foto)ameninţă public angajatii serviciului de salubritate că-i va îngropa în asfalt, declară ostentativ ca va verifica oricare masina care intra şi iese de pe teritoriul Parlamentului. Cum trebuie să reacţioneze procurorul Gurin şi MAI când o gaşca, în frunte cu Usatai, substituie organele de forţă ale statului, verifică maşinile poliţiei, ale Parlamentului, ale Guvernului?

8. De ce a fost sfidată legea în cazul percheziţiilor? Vlad Filat avea imunitate parlamentară până la publicarea deciziei Parlamentului în Monitorul Oficial. Decizia nu fusese publicată, dar Filat fusese deja escortat la CNA, iar acasă la el şi la biroul PLDM erau efectuate percheziţii. 

9. Reprezentanţii Platformei DA se întreabă de ce „Mihai Ghimpu a votat pentru ridicarea imunităţii lui Vlad Filat, de ce a participat la acest spectacol, deoarece şi fără voturile sale, PD împreună cu PSRM şi PCRM aveau suficiente mandate că să ducă la bun sfârşit opera”.   

10. Este adevărat că Dorin Chirtoacă şi Primăria Capitalei are deschise 600 de dosare la Procuratură şi CNA? Este adevărat că dosarele stau pe rafturi la Global Business Centru, numerotate, (cum afirma Vlad Filat în ultimul discurs) şi nu la CNA şi PG?


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro