Joi, 28 martie 2024 - 6:03:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Di tăt râsu’ / Monumentul Virginităţii, la Chişinău


20 mai 2014

La iniţiativa unui grup de pastori baptişti, membri ai Asociaţiei “Pentru Familie”, în parcul Dendrariu din Chişinău s-a inaugurat, duminică, Monumentul “Dragostea adevărată aşteaptă”. Cu alte cuvinte, un monument al…virginităţii. Acesta are forma unei bănci lungi stilizate, cu un ceas funcţional încorporat într-o inimă, ceasul fiind acoperit cu sticlă pe ambele părţi. Autorii proiectului susţin că ceasul semnifică nevinovăţia până la căsătorie. Costul acestuia: 4000 euro!

Asociaţia “Pentru Familie” a dus o amplă campanie de convingere a cuplurilor tinere din 55 de localităţi să-şi păstreze virginitatea. În urma lecţiilor de sexualitate din şcoli şi licee, s-a reuşit obţinerea a peste 8000 de angajamente de abţinere de la sex. “Mii de tineri au ales să aştepte ziua nunţi în curăţie. Legămintele semnate de ei sunt păstrate la baza acestui monument al fidelităţii. Dragostea lor este Adevărată pentru că Aşteaptă unica persoană. Dumnezeu a promis că va binecuvânta căsniciile lor cu fericire.”, scrie pe o plăcuţă ataşată monumentului.

Perechile de tineri care se plimbă prin parc, privesc monumentul zâmbind cu subînţeles şi trec mai departe. Ne e greu să credem că tinerele basarabence, recunoscute pentru frumuseţea lor, îşi pot păstra virginitatea, de voie sau de nevoie, ţara lor fiind extrem de săracă. De altfel, Biroul Naţional de Statistică menţionează faptul că, anual, în R.Moldova, peste 700 de minore devin mame, iar circa 1400 aleg să-şi înrerupă sarcina. Ca să nu mai amintim de tinerele care merg la „produs” în marile oraşe europene.

 

Foto: realitatea.md


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro