Sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 5:01:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Alegeri în Moldova: Diaspora se mobilizează pentru cel de-al doilea tur de scrutin


2 noiembrie 2016

Cetăţenii moldoveni din diaspora au răspuns apelului de mobilizare naţională pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, programat să aibă loc la 13 noiembrie, relatează Jurnal.md şi Radio Chişinău.

În scopul unei mobilizări mai eficiente, ei au lansat o iniţiativă pe Facebook, 'Adoptă un vot', destinată celor care sunt dispuşi să ofere votanţilor transport, dar şi cazare în localităţile în care sunt deschise secţii de votare.

"Dragi moldoveni de peste hotare, este foarte important să ne mobilizam în turul doi al alegerilor din ţară. Foarte mulţi moldoveni vor fi nevoiţi să călătorească pentru a vota şi am creat acest grup cu scopul de a căuta şi oferi cazare în oraşele în care există secţii de vot şi de a căuta oameni cu care să puteţi călători împreună (car sharing sau doar pentru companie). Haideţi să ne deschidem uşile şi braţele pentru cei care vor face acest efort şi vor face un drum ca să voteze! #maiavemoşansă', scrie Anastasia Condruc, o tânără moldoveană aflată în prezent în Barcelona, autoarea acestei iniţiative.

Mai mulţi cetăţeni moldoveni din diaspora au răspuns la această iniţiativă la numai câteva ore după lansarea ei, propunând transport şi cazare altor compatrioţi care vor dori să voteze. Astfel, există oferte de transport şi de cazare pentru diverse oraşe: Bucureşti, Londra, Toronto, Montreal, Seattle, Ottawa, New York, Strasbourg, Bruxelles, Frankfurt, Viena etc.

Iniţiativa "Adoptă un vot' a fost salutată de candidatul opoziţiei de dreapta antioligarhice, Maia Sandu, potrivit Jurnal.md.

"Vreau să mulţumesc cetăţenilor din diasporă pentru modul în care s-au mobilizat. Am văzut iniţiative foarte frumoase, una dintre ele 'Adoptă un vot'', prin care concetăţenii noştri se oferă să asigure transport pentru cei care vor să meargă la secţiile de votare din alta localitate sau chiar cazare. Apreciem foarte mult astfel de initiaţive', a spus Maia Sandu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(518 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 13 septembrie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro