Vineri, 26 aprilie 2024 - 3:25:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fraţii rămân fraţi. Înfrăţire istorică între comuna Sângeru (Prahova) şi Sîngereii Noi (Moldova) FOTO


12 noiembrie 2017

Basarabia e România! Nu este o afirmaţie reală, deocamdată, dar, cu siguranţă, până la Marea Reunire nu mai este mult timp. Se simte din ce în ce mai puternic, dorinţa basarabenilor de a se întoarce acasă şi a celorlaţi română de a-i primi cu braţele deschise. Şi cum anul viitor sărbătorim Centenarul Marii Uniri, continuă seria înfrăţirilor de suflet între comunele din Prahova şi localităţile din Republica (deocamdată) Moldova.

Ultimul episod a avut loc, la Sîngereii Noi, Raionul Sîngerei, din Republica Moldova.

Înfrăţirea a fost semnată de Valentina Ceausceac, primarul localităţii Sîngereii Noi, şi Radu Gheorghe, primarul comunei Sîngeru.

La eveniment, alături de autorităţile locale din localitatea din Basarabia, au participat şi consilierii judeţeni Rareş Enescu (naşul acestei înfrăţiri) şi Carmen Dumitru. 

La finalul momentului festiv, primăriţa Ceausceac a primit seria Întregitorii, o trilogie extraordinară publicată de Societatea Cultural Istorică Mihai Viteazu Ploieşti, condusă de Mircea Cosma, cel care s-a ocupat personal de fiecare volum al trilogiei.


Vă reamintim că trei sferturi dintre comunele prahovene au semnate acorduri de înfrăţire cu localităţi din Basarabia, ajutând astfel la apropierea momentului ReUnirii teritoriilor româneşti










Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro