Vineri, 29 martie 2024 - 1:42:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


R.Moldova: Platforma Dreptate si Adevar (DA), intre DA si NU!


12 septembrie 2015

O simpla analiza facuta asupra unor membri ai Platformei DA a dus la concluzia ca  ei nu sunt ceea ce vor sa para, si anume luptatori ai societatii civile, ci mai degraba aparatori ai altor oligarhi. Asa reiese si din numeroasele mesaje venite din partea unor oameni care se ascund in spatele unui proiect civic. Al oamenilor, repet, pentru ca aceasta Platforma apartine cetatenilor si nicidecum  unor membri care pretind a fi stapani pe aceasta miscare civica.

Vrem sau nu vrem, apar cateva intrebari la care asteptam raspunsuri:

 -De ce verii/fratii/ partenerii de afaceri Topa sunt implicati in scandaluri de tip raider ?  

-De unde si cum au agonist acesti oameni averi de milioane ?

-Din ce bani intretin acestia Jurnal TV ? Oare, daca e sa ne uitam cu alti ochi si din alt unghi, se deosebesc acestia cumva de PublikaTV a lui Plahotniuc? Nu, pentru ca au aparat interesele unor partide politice de-a lungul anilor, iar despre faptul ca au sustinut deschis Miscarea Antimafie si Partidul Liberal Reformator cunoaste toata lumea. Da, in lipsa unei televiziuni echidistante care ar releva adevarul sunt de acord pe alocuri cu politica lor editoriala, dar, sa fim constienti ca o fac la comanda, iar cineva din spate urmareste niste interese.

De ce Nastase, finul de cununie al unuia dintre  Topi, incearca sa urce pe pozitia de lider al miscarii protestatare? Oamenii  stiu foarte bine cat de mult este detestat cumatrismul iar astia care pretind ca vor sa faca o schimbare vin cu aceleasi scheme vechi, nimic nou sub soare. Formula "Cumatrul" nu mai merge. Oare acest om pe care unii il considera un "soare salvator" odata ajuns in functie va putea sa iasa din cuvantul nanasului? Se cunoaste faptul ca la moldoveni sfaturile nanasilor trebuie respectate, iar unul dintre cele mai bune exemple in acest sens este finul lui Plahotniuc, A(n)drian Candu. De ce nu ar fi la fel si domnul Nastase? Un om  poate fi respectat doar atat timp cat isi va duce crucea pana la capat in fruntea societatii civile, pentru ca o eventuala implicare politica a lui ii va afecta foarte serios imaginea si ii va scadea dramatic din credibilitate.

Si, pentru ca veni vorba de imagine, trebuie sa reamintim faptul ca la acest capitol de imagine “sunt  multi oameni  foarte activi pe facebook care primesc bani, mai exact dupa cum se zvoneste cam cate 100 de euro pentru fiecare postare si, daca o sa va uitati mai atent, o sa-i identificati pe acesti indivizi ieftini, cunoscuti spatiului public”, sustine prietenul meu din Chisinau, S.V. El chiar nu stie ce o sa urmeze, dar tine sa atentioneze ca protestatarii pot fi trasi intr-o capcana, orice proiect politic care se va naste din urma acestei Platformei si care ii va avea in calitate de actori politici pe membrii actuali ai Platformei DA este un proiect care apartine altor oligarhi…

Se zvoneste tot mai intens faptul ca jurnalistul Constantin Cheianu, cel care a avut curajul sa instaleze primul cort in PMAN, ar fi alesul Topilor pentru un nou proiect politic. Vreau sa cred insa ca acest distins si curajos coleg nu-si va vinde statutul de jurnalist. Ma si rog pentru el sa-i dea Domnul putere sa reziste tentatiei!  Aceeasi speranta am si in rezistenta grupului restrans de vreo 15 tineri curajosi instalati in corturi, care lupta cu demnitate pentru realizarea unui proiect  civic, respectiv demolarea caracatitei mafiote, si ei aflati in atentia oligarhilor dornici de a veni la putere.

“Cineva doreste sa ne convinga de faptul ca odata cu plecarea din functie a presedintelui Timofti sau odata cu schimbarea unor oligarhi cu altii, la fel de dornici de imbogatire si razbunare, vor disparea si toate problemele din societatea moldoveneasca, grav bolnava. Grava eroare!”, sustine, in editorialul aparut in Observatorul de Nord, jurnalistul Victor Cobasneanu. In opinia sa, alegerile parlamentare anticipate nu ar aduce pacea si concordia dorite, ci doar ura si dispret. De asemenea, distinsul jurnalist crede ca actiunile de protest sunt sustinute, tacit sau chiar pe fata,  de unele persoane si forte politice odioase, care-si freaca palmele in asteptarea rezolvarii problemelor cu mainile altora, iar aceste scopuri sunt clare: schimbarea vectorului extern proeuropean cu cel estic.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro