Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:28:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lilian Carp, deputat în Parlamentul R. Moldova: „Viitorul nostru este într-o Românie mare”


23 august 2016

Lilian Carp, deputat în Parlamentul R. Moldova, fracţiunea PL, a declarat într-un interviu pentru MoldPres că "viitorul Moldovei este într-o Românie mare"

"Românii din R. Moldova sunt favorizaţi faţă de românii care locuiesc pe teritoriul altor ţări. Spre deosebire de cei din afara României, noi putem duce o politică direcţionată spre unire. Astfel, viitorul nostru este într-o Românie mare, într-un stat puternic, alături de Europa. Independenţa faţă de URSS este doar un pas spre unire.", a afirmat parlamentarul basarabean.

"Situaţia politică din 1991 era complicată, iar în Parlamentul de atunci erau prea puţini deputaţi care-şi doreau cu adevărat unirea. Prin declaraţii erau mulţi, iar prin fapte, puţini. Plus că pe teritoriul Republicii Moldova se afla Armata a 14-a şi o mişcare puternică a interfrontului, care a sabotat acţiunile unioniste. Cea mai bună cale ar fi fost unirea. Astfel s-ar fi înlăturat nedreptatea pactului Ribbentrop–Molotov, iar noi, românii din Basarabia am fi fost astăzi deja în Europa şi sub protecţia NATO, fortificînd unitatea noastră naţională.", a răspuns   Lilian Carp la o întrebarea : După declararea independenţei, Republica Moldova a putut urma trei căi de dezvoltare: independentă, unionistă, ori strâns dependentă de CSI (mai nou, Uniunea Euroasiatică). Dacă am lua-o azi de la capăt, ce cale aţi alege?


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro