Duminică, 28 noiembrie 2021 - 4:18:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

R. Moldova nu a convins NATO să ceară retragerea ruşilor din Transnistria


9 octombrie 2017

Membrii Adunării Parlamentare NATO au adoptat o rezoluţie care va fi votată mâine în faţa preşedintelui României în plen. Rezoluţia se referă la securitatea în zona Mării Negre. Republica Moldova a încercat, fără succes, să introducă un amendament care ar fi prevăzut ca NATO să ceară Rusiei să-şi retragă trupele din Transnistria

Republica Moldova, participantă la această adunare ca stat asociat, a vrut să introducă un amendament care prevedea ca NATO să ceară explicit Rusiei retragerea trupelor de pe teritoriul Republicii Moldova, din Transnistria mai exact, inclusiv aşa-numitele trupe „de menţinere a păcii”.

Delegaţia de la Chişinău a primit promisiunea din partea raportorilor NATO că anul viitor s-ar putea lua în dicuţie acest subiect, având în vedere că Republica Moldova nu este un stat riveran Mării Negre. Şi pentru că rezoluţia viza doar Marea Neagră, nu este locul pentru introducerea acestei prevederi.

În această rezoluţie, mai multe state din zonă, care au conflicte îngheţate cu Rusia, au încercat să ceară protecţia NATO, dar aceste amendamente nu au fost incluse.

Mihai Ghimpu, fost preşedinte al Republicii Moldova: Soluţionarea conflictului transnistrean nu poate avea loc dacă în continuare va sta armata rusă pe teritoriul nostru, dar asta e politica. Argumentul a fost că nu suntem ţară cu ieşire la Marea Neagră. O să revenim la problema asta, la anul. La anul vor fi nu doar ţările cu ieşire la Marea Neagră.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(286 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adi Deseuri Prahova

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 noiembrie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro