Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:47:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Constantin Stere s-a întors acasă, la Ciripcău în Republica Moldova FOTO


29 martie 2015

Constantin Stere s-a întors acasă, în localitatea Ciripcău, raionul Floreşti din Republica Moldova. Prin sponsorizarea Societăţii Cultural Istorice Mihai Viteazul din Prahova, bustul marelui patriot a fost dezvelit la Ciripcău pe 27 martie, atunci când s-a sărbătorit împlinirea a 97 de ani de la unirea Basarabiei cu Patria Mamă

Bustul de bronz a fost amplasat la intrarea în casa natală a lui Constantin Stere, puţină lume ştiind că marele patriot are un muzeu şi în comuna natală. De altfel, muzeul a fost mobilat de aceeaşi Societate Mihai Viteazu, condusă de Mircea Cosma.

La dezvelirea statuii au participat preşedintele Mircea Cosma, Vasile Diaconu, primarul comunei Măgurele, Valeriu Matei, preşedintele ICR Chişinău, precum şi autorităţile locale.

De la Ciripcău, delegaţia din Prahova a poposit la Cimişlia, unul dintre oraşele basarabene cel mai aproape de România, acolo unde a fost inaugurată o bibliotecă orăşenească nouă. Mobilierul bibliotecii precum şi foarte multe cărţi în limba română au fost donate de Societatea Cultural Istorică Mihai Viteazul din Prahova.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro