Duminică, 24 septembrie 2023 - 11:15:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Trei partide de la Chişinău vor să legalizeze statutul trupelor ruse din ţară


15 mai 2015

Parlamentul a instituit un grup de lucru care urmează să examineze controversatul proiect promovat de comunişti, cu privire la neutralitatea Republicii Moldova, despre care experţii spun că urmăreşte legalizarea statutului forţelor militare ruse, aflate în Transnistria, transmite Jurnal.md.

Iniţiativa a venit din partea fracţiunii PD care şi-a manifestat susţinerea pentru ideea PCRM.

„Noi nu trebuie să dăm motive nici pentru unii, nici pentru alţii. Să clădim în aşa fel securitatea RM ca să nu existe pretenţii care cineva să vină să ne apere. Te duci în partea asta sunt gata să ne cucerească. Te duci în celalaltă parte, Basarabia déjà este a lor”, a spus deputatul PD, Dumitru Diacov.

PCRM i-a delegat în grupul de lucru pe Artur Reşetnicov şi Vladimir Vitiuc, PD - pe Dumitru Diacov şi Sergiu Sîrbu, iar PSRM - pe Andrei Neguţa şi Vasile Bolea.

De cealaltă parte, reprezentanţii PL şi PLDM au declarat că nu vor delega pe nimeni în acest grup de lucru. Liberalii au acuzat PCRM că îndeplinesc o comandă a Moscovei, iar cei din PLDM au declarat că este un subiect pur politic menit să provoace declaraţii sterile.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 septembrie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro