Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:50:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Rep. Moldova: 10 milioane de dolari din partea SUA


24 iulie 2014

Statele Unite îşi menţin cu fermitate angajamentul de a sprijini agricultura în Republica Moldova. Pe lângă cele 2,8 milioane de dolari anunţaţi mai devreme, SUA va contribui cu încă 7,8 milioane de dolari pentru dezvoltarea sectorului privat în agricultură.

„În cadrul eforturilor noastre, lucrăm asupra sporirii competitivităţii internaţionale a agriculturii de valoare înaltă din Moldova, în special a merelor, a strugurilor de masă, a produselor cultivate în seră, piersicelor şi cireşelor. De asemenea, sprijinim eforturile Moldovei de conformare cu regulamentele UE în cadrul Acordului de Asociere recent semnat, inclusiv adoptarea standardelor fitosanitare sporite”, se arată într-un comunicat emis de Ambasada Statelor Unite la Chişinău.

Eforturile de asistenţă ale americanilor vizează instruirea producătorilor moldoveni în ceea ce priveşte tehnologiile de păstrare la rece a merelor şi a strugurilor de masă, care permit extinderea termenului de valabilitate, un factor esenţial în minimalizarea pierderilor şi în creşterea veniturilor.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro