Joi, 28 martie 2024 - 1:36:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Plan Marshal de reunire a Basarabiei cu România


14 decembrie 2013

În 2014, la Chişinău, se va constitui Guvernul Unirii

În şedinţa tradiţională a membrilor activi ai Consiliului Unirii din 12 decembrie 2013, s-a făcut bilanţul anului şi s-a discutat despre prioritaţile anului 2014.

Cei prezenţi au menţionat participarea activă a unioniştilor la o serie de manifestări organizate în zile importante din istoria naţională, la Chişinău şi Bucureşti, ca şi implicarea în mai multe discuţii din spaţiul public pe ambele maluri ale Prutului.

Un rezultat pozitiv este pregătirea Pliantului despre avantajele Unirii cu România ale cetăţenilor unui stat care, deşi avansează spre dezideratul integrării europene, nu înregistrează schimbările necesare care să îl facă eligibil pentru aceasta comunitate civilizată. Este necesară organizarea unioniştilor, pentru a duce pe la casele oamenilor pliantul de familiarizare cu plusurile regăsirii cît mai urgente a românilor într-un singur stat, elaborat prin contribuţia membrilor CU.

Este de apreciat înregistrarea Fundaţiei ”Turnul Dezrobirii Basarabiei”, prin care se va încerca şi colectarea de mijloace pentru acţiunile unioniste şi restabilirea acestui monument-simbol al demnităţii româneşti în stînga Prutului.

Marcarea zilei de 1 Decembrie 2013 în Piaţa Marii Adunari Naţionale de la Chişinău a fost un spectacol de suflet şi de inimă, în-cerc-unindu-se toţi în jurul Guvernului, la care au participat cetăţeni români ce propulseaza Unirea.

Declaraţiile unor politicieni români favorizează discuţiile sincere despre eforturile pentru refacerea unităţii româneşti, iar cei care au început să promoveze deschis Unirea sunt mai uşor înţeleşi de populaţie.

Pentru anul 2014, care va fi unul extrem de greu în ambele state româneşti, Consiliul Unirii îşi propune ca – în termen de două luni – să elaboreze un Plan Marshal de reunire a acestora, pe care să îl realizeze Guvernul Unirii, ce va fi constituit din implicarea masivă a societăţii civile.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro