Joi, 25 aprilie 2024 - 1:51:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Consilierii judeţeni prahoveni continuă parteneriatul cu Raionul Călăraşi din Moldova


12 iunie 2015

În perioada 30-31 mai 2015, o delegaţie a Consiliului judeţean Prahova, compusă din consilierii judeţeni Ludmila Sfîrloagă, Viorica Vasile şi Dorin Tudora s-a deplasat în oraşul Călăraşi, Raionul Călăraşi, Republica Moldova, pentru a participa la evenimentele dedicate aniversarii a 25 de ani de la semnarea acordului de înfrăţire dintre raionul Călăraşi şi Regiunea Buhl, Germania. Pe lângă delegaţia din judeţul Prahova au mai fost prezente delegaţii din Germania, Franţa, Belarus, Bulgaria şi Ucraina.  Din Romania  au mai fost prezenţi  reprezentanţi ai  Consiliului judeţean Iaşi  şi ai primăriei Municipiului Călăraşi.

După întâlnirea oficială a delegaţiilor care  a avut loc la sediul Consiliului Raional, delegaţia prahoveană   a depus un buchet de flori la statuia poetului Mihai Eminescu din oraşul Călăraşi şi a făcut o importantă donaţie de carte bibliotecii publice raionale ”Grigore Vieru” din Călăraşi, iar Ludmila Sfîrloagă şefa delegaţiei prahovene a primit placheta omagială  a organizatorilor.

Pe parcursul a două zile prahovenii  au vizitat o serie de obiective precum: Spitalul Raional Călăraşi, un complex de locuinţe sociale care a fost reabilitat de catre Consiliul Raional Călăraşi, printr-un proiect finanţat de Banca Mondială, în valoare de 1,5 milioane euro; Muzeului Viorii- Vladimir Dodon, considerat un Stradivarius al Moldovei; un targ de mesteri populari din orasul Călăraşi, etc.

Membrii delegaţiei  au avut parte şi  momente deosebite, atunci când le-a fost  prezentată  o veterană, care la varsta de 15 ani ducea alimente soldatilor români, aflaţi în zona oraşului Călăraşi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

 Totodată, consilierii judeţeni au avut întâlniri cu oficialităţile locale, precum şi cu membrii celorlalte delegaţii prezente, încercând să identifice şi să promoveze valoriile tradiţionale ale neamului românesc şi anume: limba, cultura şi spiritualitatea. 

În luna februarie 2015, Consiliul Judeţean Prahova a semnat un acord de cooperare cu  Raionul Călăraşi, care prevede dezvoltarea un relaţii de parteneriat în diverse domenii de interes comun, cum ar fi: educaţie, cultură, tineret şi sport, administraţie publică locală, economie şi mediu de afaceri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro