Marţi, 2 iunie 2020 - 11:01:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Leancă mizează pe sprijinul Greciei şi Italiei în ceea ce priveşte integrarea europeană


4 ianuarie 2014

Prim-ministrul R. Moldova, Iurie Leancă, i-a felicitat pe omologii săi din Grecia şi Italia, Antonis Samaras şi Enrico Letta, pentru preluarea preşedinţiei UE în anul 2014. Totodată, Leancă le-a transmis că mizează pe sprijinul celor două state în ceea ce priveşte realizarea obiectivului de integrare europeană, menţionează InfoPrut.ro.

„Ţara mea a păşit într-un an crucial pentru avansarea agendei sale de integrare europeană. Semnarea Acordului de Asociere nu mai târziu de luna august 2014 şi aplicarea provizorie a acestuia, precum şi încheierea procesului de luare a deciziilor de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni, pe durata actualului mandat al Parlamentului European, va demonstra nu doar caracterul ireversibil al transformărilor actuale din Republica Moldova, dar va spori încrederea Moldovei că îşi va câştiga, în cele din urmă, drumul spre UE”, a declarat  Iurie Leancă.

Potrivit unui comunicat de presă, în mesaj se mai spune că discuţiile de la Vilnius, purtate cu cei doi şefi de Guvern, privind priorităţile de cooperare între R. Moldova şi UE au întărit convingerea că R. Moldova va beneficia de sprijinul Greciei şi Italiei în realizarea obiectivului de integrare europeană.

În acest context, Leancă a menţionat că mizează pe o cooperare fructuoasă în timpul preşedinţiei celor două ţări la UE. Grecia a preluat preşedinţia Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie 2014, iar peste jumătate de an, pe 1 iulie, mandatul va fi preluat, prin rotaţie, de Italia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(154 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 iunie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro