Sâmbătă, 27 iulie 2024 - 3:16:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mircea Cosma şi Ludmila Sfîrloagă decoraţi de preşedintele Republicii, deocamdată, Moldova


17 septembrie 2016

Eveniment deosebit la Chişinău. Doi prahoveni, îndrăgostiţi de Basarabia şi de ideea de ReUnire, au fost decoraţi de Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova.

Mircea Cosma, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a fost decorat cu Ordinul de Onoare al Republicii Moldova. Este a doua decoraţie primită de Mircea Cosma peste Prut, după ce în 2010 a primit medalia ”Mihai Eminescu - pentru Cultură”.

Mircea Cosma i-a oferit preşedintelui Timofti placheta România 100 şi Istoria Războiului pentru Întregirea României de Constantin Kiritescu
"Sunt cetăţean de onoare în două raioane şi cetăţean de onoare în 28 de comune din Republica Moldova şi faptul că am restaurat o serie de monumente istorice din perioada celor două războaie mondiale, pe care le-am găsit abandonate, la propunerea preşedinţilor de raioane din Republica Moldova am fost decorat cu Ordinul de Onoare, ceea ce înseamnă că acum sunt cetăţean de onoare al Republicii Moldova, fapt care mi-a creat o deosebită bucurie şi onoare”, a declarat Mircea Cosma, pentru siteul stiripesurse.ro

Ludmila Sfîrloagă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a fost decorată cu medalia Meritul Civic al Republicii Moldova. Vicepreşedintele CJ Prahova a declarat că este deosebit de onorată pentru decoraţia primită şi a promit să continue eforturile pentru ReUnirea celor două teritorii româneşti.

Mircea Cosma şi Ludmila Sfîrloagă au primit distincţiile cu prilejul aniversării a 25 de ani de Independenţă a Republicii Moldova faţă de Rusia. Din cele 44 de personalităţi decorate de preşedintele Nicolae TImofti, cei doi prahoveni au fost singurii din România care au primit distincţiile.

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro