Joi, 26 aprilie 2018 - 8:17:43
EUR
EURO = 4.649 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.816 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Festivalul folcloric PRAHOVA IUBEŞTE BASARABIA 2017


5 septembrie 2017Timp de trei zile (1-3 septembrie 2017), Consiliul judeţean Prahova - prin inimoasa vicepreşedinte Ludmila Sfîrloagă - a organizat, la Ploiesti, împreună cu Centrul judetean de cultură - cea de-a III-a ediţie a Festivalului folcloric ”Prahova iubeşte Basarabia”, Şi Bucovina istorică la fel de mult adaug eu, având in vedere faptul că printre artiştii invitaţi s-a aflat şi ansamblul folcloric ”Perla” din Cernăuţi.
Pe scena instalată in faţa Palatului Culturii au evoluat peste 300 de artişti amatori din mult-dorita România Mare: Moldova din stânga Prutului, Bucovina şi Prahova (trupa ”Periniţa” din Ploiesti).
Un moment inedit a fost acela când, din partea organizatorilor, dna Ludmila Sfîrloagă a oferit trupelor participante la Festival câte o Diplomă.

Iată doar câteva grupuri folclorice basarabene prezente la Festival: Vatra Satului – raionul Ştefan Vodă, Plăieşii – Chişinău, Mugurel- Cahul, Hora Moldovei – raionul Glodeni, Opincuţa şi Muguraşii – raionul Leova, Frunză de dor – r.Călăraşi, Iţele – Cimişlia, Pe un picior de plai – Hânceşti…

Alături de aceste prestigioase ansambluri, pe scena Festivalului au mai evoluat şi grupuri prahovene: Periniţa – Ploiesti, Voinicelul – Boldesti, Doftăniţa – Valea Doftanei, Cireşarii – Păulesti, Periniţa – Bătrâni, Măgura Prahovei – Adunaţi ş.a.

Au fost trei zile magice, in care ploiestenii au simţit şi trăit, împreună cu fraţii de peste Prut, sentimentul ReUnirii, prognozat pentru anul Centenar 2018, când Ţara îşi vrea fiii înapoi.

Trei zile de cântec, dans şi voie bună. Despre care a aflat, probabil, şi preşedintele Moldovei Dodon, care, in stilu-i de prostie caracteristică, a declarat, citez:”România nu va putea înghiţi niciodată R.Moldova, va face indigestie. Unirea ar duce la lichidarea statului român, pentru că mai sunt alţii care nu ar fi prea bucuroşi că fac parte din România....Cetăţenii care se pronunţă împotriva statalităţii Republicii Moldova trebuie declaraţi in afara legii...”

Ca unul care cunosc foarte bine situaţia din Moldova, fiind prezent deseori la sărbători naţionale importante, precum Ziua Independenţei (vezi foto) şi Ziua Limbii Române, pe care fraţii de peste Prut le trăiesc cu intensitate, cred că ReUnirea, pe care politicienii se chinuie sau refuză să o înfăptuiască, a făcut un prim pas aici, la Ploieşti, la Festivalul folcloric ”Prahova iubeşte Basarabia”. Aici am văzut şi simţit cum inimile tinerilor artişti basarabeni tânjesc după Ţara-Mamă. Şi nu numai ei, ci şi majoritatea moldovenilor de bună credinţă care refuză să mai trăiască in sărăcie, sub aripa Moscovei.

Aş dori să incep fotoreportajul care insoţeşte această ştire cu imaginea distinsei prezentatoare a spectacolului, prof.Adela Dumitrache-Dumitru, care s-a prezentat desculţă pe scenă, mărturisind că, prin gestul său, doreşte să treacă cât mai repede Prutul...
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(514 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateComentarii:

 
avatar Vasile Palamaru 0  

Profita acum de cele mai noi promotii: https://promotiazilnica.wordpress.com/

(5 septembrie 2017 09:56:39)


Din aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Siteuri profesionale la preturi incredibil de mici

Cristi Cimpeanu foto

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Este o zi favorabila in general, in care aveti sanse sa realizati tot ce v-ati propus. Sunt favorizate in special relatiile cu colegii de munca si partenerii de afaceri, precum si demararea unor proiecte sau activitati noi. Aveti capacitatea de a lua decizii inspirate in chestiuni financiare, asa ca puteti face planuri privind investii pe termen mediu si lung. In a doua parte a zilei este posibil sa aveti musafiri sau sa primiti vesti de la cineva de departe. taur In prima parte a zilei este posibil sa survina evenimente neprevazute care va impiedica sa va respectati programul stabilit pentru azi. Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu va ingrijorati, fiindca schimbarile survenite par sa va fie favorabile. S-ar putea sa faceti cunostinta cu o persoana mai in varsta care este dispusa sa va ajute sa demarati o activitate extraprofesionala. Va sfatuim sa evitati speculatiile financiare.
GEMENI RAC
gemeni Contextul astral al zilei este favorabil studiului, calatoriilor in interes personal si comunicarii. Este posibil sa suferiti o deziluzie in plan sentimental, dar sunteti capabil sa o depasiti destul de usor. Sunteti activ in societate si simtiti ca prietenii va sunt aproape. Va recomandam sa nu neglijati odihna. rac Este o zi favorabila in toate domeniile si aveti sanse mari sa depasiti usor eventualele dificultati si sa realizati tot ce v-ati propus.Sunt favorizate mai ales studiile aprofundate, examenele si sustinerea unor lucrari sau proiecte. Relatiile sentimentale ar trebui sa decurga foarte bine, dar eastrolog.ro va sfatuieste sa acordati mai multa atentie persoanei iubite.
LEU FECIOARĂ
leu Este o zi favorabila in plan financiar. La locul de munca si in afaceri aveti posibilitatea sa obtineti cu usurinta mici castiguri. Este posibil sa faceti planuri in ceea ce priveste o investitie pe termen lung sau studiile unui membru al familiei. Va sfatuim sa va menajati sanatatea si sa nu neglijati odihna fecioara In prima parte a zilei s-ar putea ivi posibilitatea de a demara o afacere noua pe cont propriu. Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu va grabiti sa luati o decizie azi, fiindca exista riscul sa nu fie cea mai buna.Este de asteptat ca relatia cu persoana iubita sa decurga fara probleme deosebite. Aveti ocazia sa petreceti impreuna o seara romantica.
BALANŢĂ SCORPION
balanta S-ar putea sa fiti tentat sa refuzati propunerea unei persoane apropiate de a face o mica afacere impreuna. Va sfatuim sa analizati propunerea cu atentie, pentru ca sunt sanse ca afacerea sa fie mai avantajoasa decat pare.Ar fi bine sa acordati mai multa atentie chestiunilor profesionale urgente, pentru ca altfel exista riscul sa suferiti o pierdere sau o penalizare.In a doua parte a zilei este recomandabil sa fiti cumpatat la masa, pentru a evita o posibila problema de sanatate. scorpion In prima parte a zilei este posibil sa aveti de facut cateva drumuri scurte in interes profesional, pentru a rezolva o chestiune birocratica sau juridica. Puteti fi optimist, fiindca aveti sanse sa obtineti ceea ce doriti.Daca aveti ezitari in privinta unei investitii pe termen scurt, eastrolog.ro va sugereaza sa apelati la sprijinul financiar si sfaturile unei persoane apropiate cu experienta in domeniu.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator In prima parte a zilei s-ar putea sa aflati ca in curand va trebui sa faceti o deplasare in interes profesional.Contextul astral al zilei este favorabil pentru sustinerea unui examen sau prezentarea unui proiect.De asemenea, este o zi buna pentru a face planuri de viitor pe termen lung capricorn La locul de munca sau in afaceri pot avea loc schimbari care va favorizeaza. Eastrolog.ro va semnaleaza ca in contextul astral de azi posibilitatea sa va asumati noi responsabilitati si sa va faceti remarcat prin initiative inspirate.In a doua parte a zilei s-ar putea sa primiti vesti bune de la o ruda despre care nu mai stiati nimic de mult timp. Este posibil sa aflati despre casatoria unor persoane cunoscute.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Contextul astral al zilei de azi va este favorabil in plan profesional si in afaceri. Aveti posibilitatea sa finalizati lucrari incepute mai demult. Este de asteptat sa va simtiti in forma si bine dispus. Aveti capacitatea sa luati decizii corecte cu privire la chestiunile financiare. Este o zi buna pentru comunicarea cu partenerul de viata si cu prietenii. Va sfatuim sa nu va uitati promisiunile. pesti Chiar daca nu sunteti foarte multumit de situatia financiara, forma fizica si psihica excelenta va ajuta sa depasiti mai usor grijile de zi cu zi.In a doua parte a zilei este posibil sa faceti planuri pentru o calatorie in interesul familiei. Pentru a evita surprizele neplacute, eastrolog.ro va recomanda sa contati numai pe banii pe care ii aveti deja
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro