Vineri, 14 mai 2021 - 4:19:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

CEDO: Familia unui tânăr moldovean ucis de un militar rus va primi despăgubiri de 35.000 de euro


22 aprilie 2015

CEDO a hotărât ca Rusia să plătească despăgubiri în valoare de 35.000 de euro familiei tânărului moldovean Vadim Pisari ucis, în 2012, de un militar rus. Militarul a fost achitat pentru această faptă de o instanţă din ţara sa, informează Mediafax.

CEDO a acordat reclamantului, familia Pisari, 35.000 de euro cu titlu de prejudiciu moral şi 5.580 de euro cu titlu de costuri şi cheltuieli de judecată, sume ce urmează a fi plătite de Federaţia Rusă. Curtea a radiat cererea de pe rol în partea în care se referă la R. Moldova.

În dimineaţa zilei de 1 ianuarie 2012, Vadim Pisari (18 ani) şi prietenul său au decis să traverseze râul Nistru din satul Pîrîta în oraşul Vadul lui Vodă pentru a alimenta automobilul cu combustibil. Pentru a ajunge la staţia de benzină ei urmau să traverseze un pod, care avea puncte de control a forţelor de menţinere a păcii. Deşi ambele localităţi se află sub controlul autorităţilor moldoveneşti, punctele de control sunt parte din zona de securitate stabilită în urma acordului de încetare a conflictului militar din 1992. În fiecare punct de control sunt prezenţi opt soldaţi, patru din partea Rusiei, doi din partea Moldovei şi doi din partea rmn (Transnistria - n.r.).
   
Vadim Pisari nu s-a oprit la punctul de control, a lovit un indicator rutier şi o barieră, trecând peste acestea. Prietenul lui a explicat ulterior că parbrizul era parţial acoperit cu gheaţă, limitând vizibilitatea pentru şofer. Automobilul a continuat să se deplaseze prin celălalt punct de control către staţia de benzină. Douăzeci de minute mai târziu, cei doi tineri au trecut înapoi prin primul punct de control. La apropierea automobilului către punctul de control din partea de est, care era parţial acoperit cu crampoane, un sergent rus, V.K., i-a ordonat lui Vadim Pisari să oprească, însă automobilul a accelerat prin punctul de control, evitând crampoanele. Miliarul a tras de mai multe ori în automobil, după ce Vadim Pasari nu a oprit. Un glonţ l-a nimerit pe tânăr care a decedat câteva ore mai târziu, din cauza rănii.

Reclamanţii au cerut 85.000 de euro cu titlu de prejudiciu moral şi 5.580 euro cu titlu de costuri şi cheltuieli, dar Curtea a decis ca despăgubirile să fie în valoare de 35.000 de euro, plus cheltuielile de judecată de 5.580 de euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(223 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 13 mai 2021
Autentificare
stiriactuale.ro