Vineri, 29 martie 2024 - 11:31:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De ce merg greu lucrările la gazoductul Iaşi-Ungheni


28 decembrie 2013

Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a explicat pentru RFI România că lucrările la construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni merg mai greu deoarece în cel de-al doilea stat românesc încă sunt aplicate standardele sovietice, scrie infoprut.ro .

România aproape că a finalizat lucrările gazoductului Iaşi-Ungheni, în timp ce Republica Moldova speră să le încheie până la sfârşitul lunii martie 2014.

„La noi durează ceva, fiindcă şi în acest proiect am constatat câteva probleme de sistem”, a explicat Leancă la RFI.

Prim-ministrul Republicii Moldova a adăugat că în prezent există probleme la construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni pentru că se aplică standarde sovietice, ceea ce afectează proiectarea.

„Ar trebui să aplicăm standarde europene, aşa cum ne-am propus, dacă tot ne integrăm în Uniunea Europeană. Colegii mă asigură că noi am putea să finalizăm până în martie. Concomitent, discutăm despre problemele care ţin de administrarea acestui gazoduct, termenii de livrare a gazelor. Locuitorii din satele raioanelor Ungheni şi Nisporeni vor avea gaze de la noua conductă. Am mai vorbit încă o dată despre studiul de fezabilitate pe celelalte componente care ne vor permite ca în doi-trei ani să avem potenţial de a importa gaze în cantităţi mai mari din vest şi respectiv din est avem această infrastructură, această logistică. Să avem doi vânzători şi să avem capacităţi mai bune de negociere”, a declarat premierul Leancă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro