Duminică, 18 februarie 2018 - 7:55:58
EUR
EURO = 4.6595 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.7306 RON
Dolarul american a scazut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Bucovina şi bucovinenii în istorie


2 noiembrie 2017

Aşa s-a întitulat sesiunea anuală de referate şi comunicări ştiinţifice care a fost consacrată împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea Institutului „Bucovina” al Academiei Române, desfăşurată, nu cu mult timp în urmă, la Rădăuţi şi Cernăuţi – în sala Bucureşti a Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”.
Au susţinut comunicări: Alexandrina CERNOV, membru de onoare al Academiei Române, Vasile I. SCHIPOR, cş III dr., Institutul „Bucovina”, Rădăuţi, arhivistul Dragoş OLARU, Constantin UNGUREANU, dr., Institutul de Istorie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Chişinău, Republica Moldova, Ligia-Maria FODOR, lect. univ. dr., Academia de Poliţie „Al. I. Cuza”, Bucureşti, Ştefăniţa-Mihaela UNGUREANU, cş drd., Institutul „Bucovina”, Rădăuţi, dr. Marin GHERMAN, Karina STEMPEL-GANCARCZYK, cş drd., Institutul de Slavistică, Cătălin I. NICOLAE, dr., Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”, Bucureşti, Bogdan-Petru NICULICĂ, cş I dr., Muzeul Bucovinei, Suceava, Teofil SAUCIUC-SĂVEANU şi Serhii HAKMAN.

Alături de istorici din România şi Polonia, au mai participat la discuţii: dr. Constantin Ungureanu de la Institutul de Istorie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Chişinău, Republica Moldova (originar din nordul Bucovinei), dr. Marin Gherman, politolog, preşedintele Centrului Media BucPress din Cernăuţi – asociaţie a jurnaliştilor români din Ucraina, dr. Serghei Hakman, istoric, Institutul de Perfecţionare a Funcţionarilor Publici din regiunea Cernăuţi ş.a.

Întâlnirea a fost onorată de prezenţa consulului general al Româmiei la Cernăuţi Eleonora Moldovan, dar şi a consulului onorific al Austriei la Cernăuţi, Serhii Osaciuk, care au adresat mesaje de felicitare şi de încurajare a unor astfel de evenimente cultural-ştiinţifice.

Au mai participt la eveniment: Ortfried Kotzian, dr. Bukowina-Institut, Augsburg, Germania, Ligia-Maria Fodor, lect. univ. dr., Academia de Poliţie „Al. I. Cuza”, Bucureşti, Ştefan Purici, prorector, şi Radu-Florian Bruja, lect. la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Karina Stempel-Gancarczyk, drd. Institutul de Slavistică al Academiei Poloneze de Ştiinţe din Varşovia ş.a.

Participanţii la conferinţă au constatat, la finalul reuniunii ştiinţifice, că istoricii din Ucraina şi România trebuie să caute puncte de vedere comune asupra istoriei ambelor popoare (român şi ucrainean), numitori comuni şi elemente de compromis pentru a elabora soluţii social-politice viabile şi viziunii comune referitoare la problemele politico-culturale de actualitate.

Sursa:BucPress

Foto: Nicolae Hăuca


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(270 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Cristi Cimpeanu foto

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Ar fi bine sa nu va asumati multe responsabilitati la locul de munca sau in afaceri, pentru ca simtul practic si capacitatea de concentrare sunt diminuate.Este recomandat sa amanati activitatile si deciziile importante, atat in plan profesional, cat si in viata personala. In relatia cu partenerul de viata aveti tendinta sa va impuneti punctul de vedere. Va sfatuim sa fiti mai flexibil, ca sa nu tensionati atmosfera din familie taur Inca de la primele ore ale zilei, s-ar putea sa resimtiti o stare de confuzie care va impiedica sa va concentrati. Ar fi bine sa va limitati la chestiuni de rutina sau care nu suporta amanare.Eastrolog.ro va recomanda sa evitati discutiile in contradictoriu cu superiorii si cu colegii.Dupa-amiaza este posibil sa faceti cunostinta cu o persoana deosebita, care va impresioneaza din primul moment si cu care sunt sanse sa legati o relatie de durata.
GEMENI RAC
gemeni O persoana apropiata v-ar putea propune un nou loc de munca sau asocierea intr-o afacere. Va recomandam sa nu va grabiti sa dati un raspuns astazi, fiindca simtul practic este redus si riscati sa luati o decizie gresita.Ar fi bine sa acordati mai multa atentie relatiilor sentimentale. Sunt sanse sa petreceti o seara romantica impreuna cu persoana iubita si sa faceti planuri de viitor rac In prima parte a zilei este posibil sa fiti indispus si sa resimtiti o stare generala de nemultumire, fara un motiv precis. Va recomandam sa fiti precaut in comunicarea cu cei din jur si sa evitati discutiile in contradictoriu.Ar fi bine sa amanati drumurile scurte planificate pentru azi, fiindca exista riscul sa intampinati dificultati neasteptate si sa nu reusiti sa rezolvati mare lucru. Spre seara s-ar putea sa primiti vesti de la cineva de departe.
LEU FECIOARĂ
leu Este posibil sa aveti dificultati de concentrare si tendinta de a deveni irascibil fara motive serioase. Nu este momentul sa incepeti activitati sau proiecte noi. S-ar putea sa fiti nevoit sa faceti cateva drumuri scurte neplanificate, care va incurca planurile pentru azi.La locul de munca sau in afaceri ar fi bine sa nu va ambitionati sa rezolvati probleme delicate, fiindca riscati sa luati decizii neinspirate. fecioara O ruda mai in varsta v-ar putea ajuta sa rezolvati o problema parteneriala. Ar fi bine sa amanati activitatile care necesita simt practic si capacitate de concentrare. Pentru cele care nu suporta amanare, eastrolog.ro va recomanda sa apelati la sfaturile colegilor sau ale asociatilor.Seara este favorabila activitatilor relaxante in compania prietenilor si a familiei
BALANŢĂ SCORPION
balanta In prima parte a zilei s-ar putea sa resimtiti o stare de indispozitie si sa intelegeti gresit sfaturile unei persoane mai in varsta din anturaj. Ar fi bine sa nu reactionati imediat, fiindca riscati sa declansati o cearta.Daca intentionati sa cumparati un obiect de valoare pentru camin, va sfatuim sa va consultati cu partenerul de viata inainte de a lua o decizie. scorpion La inceputul zilei s-ar putea sa nu va simtiti in forma si sa aveti dificultati de concentrare. Va sfatuim sa nu va asumati niciun risc, mai ales in activitatea profesionala, fiindca este foarte posibil sa faceti alegeri gresite. Daca vi se propune sa va asociati intr-o afacere, ati face bine sa nu va grabiti sa luati o hotarare, fiindca astazi nu sunteti foarte pragmatic.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Este foarte posibil sa aveti dificultati de concentrare si sa neglijati chestiuni profesionale importante. Va sfatuim sa nu incepeti activitati noi, pentru ca nu stati prea bine cu simtul practic. Pentru a duce la bun sfarsit ceea ce v-ati propus pentru azi, ar fi bine sa apelati la ajutorul prietenilor si al partenerului de viata. capricorn Este foarte posibil sa resimtiti o stare de indispozitie si sa aveti dificultati de concentrare. Nu este momentul sa va ocupati de chestiuni dificile sau importante in activitatea profesionala.Daca aveti de sustinut examene sau prezentari, va sfatuim sa le amanati sau, daca nu suporta amanare, sa nu va grabiti si sa verificati totul de mai multe ori.S-ar putea sa vi se propuna o colaborare ce pare avantajoasa. Ar fi bine sa nu dati un raspuns definitiv azi, ca sa nu regretati mai tarziu.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Daca v-ati propus sa incepeti o afacere noua, e bine sa stiti ca astazi va cam lipseste simtul practic. Daca nu aveti o strategie foarte clara, este indicat sa nu va grabiti si sa asteptati pana cand va limpeziti ideile. Nu este exclus sa va confruntati cu mici probleme de sanatate, dar nu se intrevede nimic grav. Cel mai probabil, v-ar prinde bine sa va odihniti mai mult. Va sfatuim sa acordati mai multa atentie problemelor casnice si sa tineti cont de dorintele partenerului de viata. pesti S-ar putea sa constatati ca planurile pe care vi le-ati facut pentru azi nu sunt foarte realiste. O persoana apropiata v-ar putea cere ajutorul intr-o problema de afaceri. Ar fi bine sa nu o refuzati, pentru ca sunt sanse sa aveti de castigat. Dupa o zi destul de agitata, puteti petrece o seara romantica impreuna cu persoana iubita.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 februarie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro