Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:50:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Premiul “CONSTANTIN STERE”, printre premiile acordate de Ministerul Culturii, în R.Moldova


17 ianuarie 2016

Ca membru în Consiliul Director al Fundaţiei “Constantin Stere” din Ploieşti m-am bucurat să aflu că, printre cele 10 premii acordate, anual, unor înalte personalităţi din domeniul culturii şi artei, s-a aflat şi un Premiu “Constantin Stere”.

În posesia acestui preţios Premiu din domeniul literaturii a intrat Valentina Tăzlăuanu – directorul revistei cultural “Sud-Est”, pentru volumul de eseuri “Ceea ce rămâne”, acelaşi premiu  fiind acordat şi scriitoarei Maria Şleahtiţki (foto), pentru “Romanul Generaţiei 80”.

Gala Premiilor a avut loc de Ziua Naţională a Culturii, la Palatul Republicii din Chişinău, la care au participat reprezentanţi ai organelor centrale şi locale, misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, oameni de cultură şi de ştiinţă.

În alocuţiunea sa, ministrul în exerciţiu al Culturii, Monica Babuc, a menţionat că această zi este o sărbătoare de suflet pentru noi toţi. „Steaua de înviere a culturii naţionale vine peste acest popor în fiecare an, pe 15 ianuarie, prin emblematica personalitate a lui Mihai Eminescu, care prin tot ce a scris şi a făcut a revoluţionat limba română şi spiritualitatea noastră”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro