Miercuri, 24 aprilie 2024 - 8:18:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aducem Basarabia acasă! Prahovenii alături de unionişti la manifestările din Bucureşti. FOTO


23 octombrie 2016

Câteva zeci de prahoveni au participat  alături de miile de români care au cerut asumarea unui proiect de ţară privind ReUnirea Basarabiei cu România.

George Simion, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012 - organizator al marşului - le-a cerut politicienilor să adere cu adevărat la ideea de Unire. Simion a remintit că exponenţii partidelor se ascund în spatele scuzei că acum nu e momentul şi a anunţat că unioniştii nu vor pleca din stradă până nu vor vedea asumare din partea factorilor decidenţi

Alături de unionişti au fost, ca întotdeauna, Ludmila Sfîrloagă, vicepreşedintele CJ Prahova, şi Mircea Cosma, fostul preşedintele al CJ Prahova şi preşedinte al Societăţii Cultural Istorice Mihai Viteazul din Ploieşti.

"Felicitari tuturor care au participat într-o formă sau alta la Marşul Unirii ! Acolo au fost copii veniţi in port popular care strigau că vor Unirea! Mi-a spus o colegă că a fost impresionată de un cuplu trecut mult de 80 ani care a participat cu tot sufletul la marş. Şi care a motivat-o si pe ea.
Până la urmă s-a demonstrat pentru ceea ce spune orice sondaj de opinie. Că peste 70 % din români vor Unirea. Trăiască,trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!", a scris Ludmila Sfîrloagă pe pagina personală de Facebook.

După incidentele cu jandarmii, când mai mulţi organizatori ai manifesaţiei au fost ridicaţi şi plimbaţi între secţiile de poliţie, numărul participanţilor la miting a crescut impresionant. estimările arătând că la sosirea în Piaţa Universităţii erau aproximativ 10.000 de persoane.

George Simion, liderul Platformei Acţiunea 2012, s-a întors după ce a fost eliberat în mijlocul manifestanţilor. În  Piaţa Universităţii, Simion a anunţat că unioniştii vor rămâne acolo până ce autorităţile vor da un semnal clar că sunt dispuse să antameze discuţii în vederea asumării Unirii ca proiect de ţară.

"Noi rămânem aici, Unirea nu este dezideratul generaţiilor viitoare, e dezideratul generaţiei noastre!" a declarat Simion, care le cere preşedintelui Iohannis, premierului şi liderilor partidelor politice să nu se facă că plouă, aşa cum a făcut Iohannis acum un an, când a evitat întâlnirea cu tinerii veniţi pe jos de la Chişinau în marş, iar consilierii preşedintelui nu le-au oferit acestora nici măcar scaune să stea, după ce finalmente i-au primit la Cotroceni. Simion a mai acuzat că a fost agresat de jandarmi, care i-au rupt hainele, şi că a fost amendat cu 3.000 de lei.

Unioniştii au organizat în Piaţa Universităţii "Baricada Unirii". Mai mulţi tineri au dormit în corturi, iar manifestaţiile proUnire vor continua şi astăzi. La ora 16.00, unioniştii cheamă cât mai mulţi români în Piaţa Universităţii pentru ca cere aducerea Basarabiei acasă.

"Ideea asta mi-a încolţit în august, când Gabi Ursescu şi filiala noastră din Suedia a adunat de la un festival de muzică corturile rămase. Pe un drum anevoios (prima oară au ajuns la Iaşi, api la noi la sediu), le-am primit şi am zis că, în afară de marşul clasic vom face şi un sit-in(ăsta e cuvântul de prin vest) la Universitate.

Iată veni ziua marşului, iată-ne pe noi într-o coloană mare, doar că jandarmii(sau alţii care comandă jandarmii - şi nu mă refer la Cioloş!) au avut alte planuri. Maaaaare lucru cred ei că au obţinut târându-ne, rupându-ne hainele şi amendându-ne....
Noi ne-am luptat cu comuniştii în Moldova, nu ne speriem aşa uşor!

Aşa că acum suntem la Universitate, suntem în corturi, e 2 noaptea şi tocmai a venit un domn din Tulcea care ne-a văzut la televizor şi va sprijini financiar mişcarea noastră.

Şi mâine ne trezim la 9 dimineaţă, vă aştept şi pe voi cu ceaiuri şi mâncare (nu pentru mine, ci pentru copiii ăştia atât de frumoşi veniţi din Basarabia). Nu cred că vă interesează aşa mult, dar toată ziua vom avea discuţii şi negocieri cu TOATE partidele politice.
Mai apoi, la ora 16:00 dăm ADUNARE GENERALĂ. Ne regrupăm, ne schimbăm hainele şi ne dregem glasurile pentru a face Unirea.
ŞI VOI, ŞI VOI, VENIŢI CU NOI!

Noapte bună, România, în orice colţ stingher de inimă te-ai afla.", a scris George Simion pe reţeaua de socializare Facebook.

Rămâneţi alături de Stiri Actuale pentru a afla cât mai multe despre evenimentele unioniste din Bucureşti. Şi poate...vom reusi cât mai repede să aducem Basarabia acasă!

 

 

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro