Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:42:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Participare prahoveană la Festivalul ”Toamna de Aur” de la Călăraşi, Republica (deocamdată) Moldova


10 octombrie 2016

O delegaţie a Consiliului Judeţean Prahova, condusă de vicepreşedintele Ludmila Sfîrloagă, a participat în raionul Călăraşi – Republica Moldova, la Festivalul ”Toamna de Aur”. Prahovenii au mers la Călăraşi fiind invitaţi de preşedintele Raionului, Sergiu Artene.

În cadrul  festivalului, fiecare localitate din raion a amenajat câte un stand expoziţional unde au fost pregătite bucate tradiţionale şi etalate cele mai bune vinuri. Din program nu au lipsit parada portului popular, concursul cel mai frumos stand tradiţional reprezentativ pentru raionul Călăraşi, cât şi alegerea ,,Reginei Toamnei”.

La acest eveniment au participat importante delegaţii din Franţa, Germania, Polonia, Republica Belarus, Ucraina, iar din România, alături de delegaţia prahoveană, delegaţia municipiului Călăraşi şi a Consiliului Judeţean Călăraşi, condusă de Iliuţă Vasile, preşedintele acestei instituţii.

Din delegaţia judeţului Prahova au făcut parte consilierii judeţeni Dorin Tudora, Daniel Şepşi şi Elisabeta Popovici, Mircea Cosma, preşedintele Societăţii Cultural-Istorice Mihai Viteazul Ploieşti, Cătălin Răzvan Niţă, director adjunct al Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova şi Anişoara Ştefănucă, manager al Centrului Judeţean de Cultură Prahova, iar din partea gazdelor Sergiu Artene, preşedintele Raionului Călăraşi, Zinaida Bădărău şi Vasile Timofte, vicepreşedinţi ai Raionului Călăraşi şi Nicolae Melnic, primarul oraşului Călăraşi din Republica Moldova.



Printre altele, sărbătoarea a marcat şi împlinirea a 40 de ani de la înfrăţirea oraşului Villefranche din Franţa cu oraşul Călăraşi din Republica Moldova. Satul Hogineşti a câştigat concursul pentru cel mai frumos stand expoziţional din raion, prezentând cele mai gustoase bucate şi obiecte de artizanat deosebite, iar titlul Regina Toamnei i-a revenit Mihaelei Racoviţă din satul Sadova. Festivitatea a inclus de asemenea expoziţii-târg de produse agro-alimentare, degustări de produse viti-vinicole, bucate tradiţionale, precum şi un program artistic susţinut de interpreţi locali şi din afara Republicii Moldova, printre care şi Ansamblul Folcloric Măgura Prahovei din comuna Adunaţi, judeţul Prahova, care a oferit un spectacol de excepţie.

A urmat o demonstraţie de taekwon-do oferită de un club sportiv din raionul Călăraşi şi un concurs de trântă, pe mini-stadionul din oraşul Călăraşi. Precizăm că acest mini-stadion, care a fost finanţat de către Consiliul Judeţean Prahova cu suma de 29.000 euro, urmează să fie inaugurat în curând. Mini-stadionul va asigura tinerilor sportivi din oraş o locaţie adecvată pentru practicarea sportului de performanţă.

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro