Joi, 28 martie 2024 - 10:59:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Transnistria intră în atenţia Rusiei


18 martie 2014

„Chişinăul nu se gândeşte aproape deloc la Transnistria şi toate acţiunile lor arată că Transnistria, de fapt, nu mai este pământul Moldovei”, a declarat prim-vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care a anunţat că situaţia Transnistriei va fi discutată joi, într-o şedinţă specială a guvernului rus, urmată de consultări cu preşedintele Vladimir Putin.

Guvernul Rusiei va organiza la data de 20 martie o reuniune în legătură cu blocada instituită de Ucraina la froniera cu Transnistria, a declarat viceprim-ministrul Dmitri Rogozin, citat de ITAR-TASS. Viceprim-ministrul rus a anunţat că această problemă va fi discutată într-o şedinţă specială, iar apoi va fi examinată împreună cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

„Frontiera dintre Ucraina şi Transnistria a fost închisă de astăzi tuturor bărbaţilor de 18-65 ani care deţin cetăţenie rusă. Acest lucru, de fapt, este o încălcare gravă a statutului Ucrainei ca un participant în procesul de negocieri, ca un garant de consolidare a păcii. La ce se gândeşte Ucraina?", s-a întrebat Rogozin, arătând că această măsură va duce la izolarea a 200.000 de cetăţeni ruşi şi altor 70.000 de ucraineni.

Zilele trecute, serviciul pentru paza frontierei de stat din Ucraina a lansat o operaţiune la graniţa cu Transnistria, pentru a împiedica intrarea pe teritoriul ţării a unor eventuali provocatori.

„Cu siguranţă, în guvern, la 20 martie, vom organiza o întâlnire cu toate ministerele şi agenţiile şi cu conducerea transnistreană pentru ca cei din Transnistria să simtă prezenţa susţinerii din partea Guvernului rus, cu privire la aspectele legate de cum să supravieţuiască blocadei economice", a declarat Rogozin.

„Situaţia este mai complicată în cazul semnării Acordului de asociere a Moldovei cu Uniunea Europeană. Chişinăul nu se gândeşte aproape deloc la Transnistria şi toate acţiunile lor arată că Transnistria, de fapt, nu mai este pământul Moldovei. Ne vom baza pe aceste fapte şi vom trage propriile concluzii", a conchis Rogozin.


Sursa: digi24.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro