Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 8:25:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Preşedintele Republicii Moldova a cerut Rusiei să-şi retragă trupele din Transnistria


13 decembrie 2015

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a cerut Rusiei să-şi retragă forţele militare şi stocurile de muniţii de pe teritoriul regiunii transnistrene. Declaraţia a fost făcută în cadrul Conferinţei internaţionale „Politica de neutralitate: cooperare internaţională pentru pace, securitate şi dezvoltare”.

„Am fost nevoiţi să constatăm că statutul nostru de neutralitate nu a fost şi nu este respectat de către Federaţia Rusă, care îşi menţine trupele militare în regiunea transnistreană, deşi la Reuniunea OSCE de la Istanbul, în 1999, s-a angajat să-şi retragă de acolo trupele militare şi stocurile de muniţii”, a declarat preşedintele Timofti în cadrul discursului său.

„Reiterez pe această cale poziţia Republicii Moldova cu privire la necesitatea finalizării retragerii stocurilor de muniţii şi forţelor militare ale Federaţiei Ruse de pe teritoriul ţării noastre. De asemenea, pledăm pentru transformarea operaţiunii de pacificare din zonă de securitate în una civilă cu mandat internaţional”, a adăugat şeful statului.

De asemenea, preşedintele a accentuat că deşit Republica Moldova este un stat neutru, acest concept nu trebuie privit ca un concept dogmatic, static şi restrictiv.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro