Miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:14:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Basarabia e România! Proteste la Ambasada SUA din Bucureşti şi Chişinău


30 august 2016

Acţiunea 2012 a organizat un protest în faţa Ambasadei americane din Bucureşti, cerând oficialilor SUA să se dezică de Ambasadorul James Pettit  care a declarat zilele trecute că "Basarabia nu e România". Un eveniment similar a avut loc şi în faţa Ambasadei SUA din Chişinău.

"Noi considerăm că afirmaţiile domnului Ambasador Pettit sunt doar ale lui şi nu reprezintă o politică a statului aliat - SUA", a declarat liderul Acţiunii 2012, George Simion.

"Nu ştiu dacă un aliat al nostru, al României poate spune aşa ceva. Sperăm că SUA să se dezică de acest ambasador şi să-şi ceară scuze. Totodată cerem şi Ambasadei de la Bucureşti să se expună faţă de aceste afirmaţii", a mai spus Simion.

Manifestanţii au redactat o scrisoare în adresa Secretarului american, John  Kerry în care cer ca SUA să recunoască că declaraţia respectivă a fost o gafă a Ambasadorului. Unioniştii anunţă că vor sta non-stop în faţa Amabasadei SUA până când va veni o reacţie din partea statului american.

La Chişinău, în faţa manifestanţilor a ieşit un reprezentant al Ambasadei căruia i-au fost date câteva volume de istorie, gest însoţit de mesajul: Spuneţi-i domnului Ambasador să citească şi să se convingă că Basarabia e România!

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro