Luni, 13 iulie 2020 - 2:04:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Aeroportul ex-sovietic Mărculeşti, luat cu “asalt” de Ministerul Mediului


6 aprilie 2016

Ministerul Mediului din Republica Moldova a organizat marţi, 6 aprilie, o actiune de ecologiozare în localitatea Lunga, raionul Floreşti, unde va fi apreciată situaţia ecologică din apropierea Aeroportului Mărculeşti.

Aici au fost depistate  grave încălcări ale normelor de protecţie a mediului înconjurător şi cerinţelor legislaţiei sanitare, care au avut drept consecinţă infiltrarea a mii de tone de produse petroliere şi contaminarea solului şi apelor subterane.

Actiunea respectiva face parte din Memorandumul de Înţelegere între Agenţia Cehă pentru Dezvoltare şi Ministerul Mediului al Republicii Moldova, încheiat în anul 2012, pentru faza a doua a proiectului „Remedierea contaminării cu produse petroliere de la baza aeriană ex-sovietică Mărculeşti”.

Proiectul cu termen de implementare pe parcursul anilor 2013-2015 avea ca scop îmbunătăţirea stării mediului înconjurător, biodiversităţii şi reducerea impactului asupra sănătăţii umane în zona de nord a ţării, în special în localităţile Lunga şi Mărculeşti (r. Floreşti), precum şi asigurarea continuităţii lucrărilor până la decontaminarea definitivă a apelor subterane din localitate.
La eveniment au participat ministrul Mediului Valeriu Munteanu, reprezentanţi ai mediului academic şi societăţii civile de profil, specialişti în dezvoltare regională, mediu şi schimbări climatice.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(335 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 9 iulie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro