Miercuri, 14 aprilie 2021 - 11:32:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

În preajma... reunirii, alaturi de Constantin Stere


26 iunie 2016


 

Se cunoaşte faptul că marele patriot român, basarabeanul Constantin Stere, unul dintre artizanii Mari Uniri din 1918, este autorul romanului-fluviu "În preajma revoluţiei", roman scris in Rusia.

Inspirat de acest titlu, cred că nu greşesc dacă afirm că românii de pe ambele maluri ale Prutului se află, acum, în preajma unui eveniment asemănător, dar paşnic: ReÎntregirea Ţării. Cu alte cuvinte să revenim la România Mare, aşa cum era ea în 1936, atunci când C.Stere pleca în eternitate.

Şi cum altfel putem să-l omagiem pe Stere, cu prilejul comemorării a 80 de ani de când ne-a părăsit, decât să fim sâmbătă, alături de el, la Cimitirul "Belu" din Bucureşti, unde îşi doarme somnul de veci, în imediata apropiere a altui basarabean, poetul Adrian Păunescu.

Aici, membri ai Fundaţiei "Constantin Stere" Ploieşti (preşedinte Lia Maria Voicu), alături de personalul Muzeului "Constantin şi Ion Stere" de la Bucov, au organizat o slujbă de pomenire - cu toate rânduielile creştineşti, respectiv preot, colivă şi vin - a celui care a redactat Actul Unirii din 1918 fiind preşedinte al Sfatului Ţării, precum şi preşedinte al primului parlament al Basarabiei.

Instalat liniştit pe soclu, Stere părea interesat să afle, de la noi, realităţile de astăzi din România ruptă în două, unde românii de pe ambele maluri ale Prutului, în special tinerii din asociaţii civice şi organizaţii nonguvernamentale, alături de personalităţi din lumea culturii şi ştinţei luptă, prin acţiuni şi activităţi comune, să întâmpine anul 2018 într-o Românie reunită.

Din păcate, la realizarea acestui ideal naţional, nici Chişinăul - preocupat doar de alegerile prezidenţiale din toamnă, şi nici Bucureştiul nu par conectate la restabilirea adevărului istoric. Deocamdată…

Cu toate acestea, Centenarul din 2018 sperăm să-l sărbătorim împreună.

Doamne, apără poporul român!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(153 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Clinica Roua

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 14 aprilie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro