Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:21:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Competiţie de fotbal, în memoria lui N.Andronachi, la Ialoveni


2 februarie 2014

De Ziua Şcolii, în localitatea basarabeană Ialoveni s-a desfăşurat, în organizarea teritorială a PL, finala campionatului de minifotbal,  în memoria regretatului Nicolae Andronachi, ex-preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Ialoveni, fost preşedinte al raionului Ialoveni.
La eveniment a fost prezentă şi familia celui omagiat, precum şi preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a  adresat felicitări participanţilor şi organizatorilor campionatului: ”Mă bucur să văd atâţia tineri sportive, frumoşi şi plini de viaţă. Spre marele nostru regret, Nicolae nu mai este printre noi, dar ne priveşte de sus cu mândrie. Ştim cu toţii că el era o persoană care a încurajat tinerii să lupte pentru cauză, să fie activi şi să se implice în viaţa socială şi politică. Vă mulţumesc că cinstiţi memoria lui Nicolae, vă mulţumesc că sunteţi alături în continuarea luptei pentru Dreptate şi Libertate şi că daţi dovadă de curaj şi demnitate! Să fim uniţi şi să lucrăm în continuare ca o familie!”.

Câştigătorii premiului  întâi au primit câte un tricou şi un chipiu cu însemnele PL, iar jucătorii primelor trei echipe din clasament au primit diplome şi au fost decoraţi cu medalii omagiale.

Preşedintele PL a înmânat jucătorilor din echipa Suruceni, care s-au plasat pe primul loc, câte o carte „Conştiinţa naţională a românilor moldoveni”, de Gheorghe Ghimpu şi a menţionat: „Vă înmânez această carte s-o citiţi cu atenţie şi împreună să ducem mai departe ceea ce a promovat fratele meu Gheorghe Ghimpu, adică adevărul despre Limba Română şi identitatea noastră românească. Dovezile că  vorbim Limba Română şi suntem români le veţi găsi cu prisosinţă în această carte!”
Locul I în cadrul turneului l-a ocupat echipa din Suruceni (trofeu înmânat de mama dispărutului, dna Natalia Andronachi), pe locul II s-a clasat echipa din Nimoreni, iar pe locul III - echipa din Ialoveni.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro