Duminică, 11 aprilie 2021 - 2:05:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Premierul Filip: România a fost şi rămâne cel mai consecvent susţinător al Republicii Moldova


10 septembrie 2016

Premierul de la Chişinău, Pavel Filip, a mulţumit autorităţilor de la Bucureşti pentru sprijinul acordat în repararea grădiniţelor din Republica Moldova, precum şi pentru asistenţa acordată în alte sectoare de importanţă majoră. Mesajul de mulţumire a fost transmis joi în cadrul evenimentului de raportare a implementării Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru construcţia şi renovarea instituţiilor preşcolare din stânga Prutului.

Pavel Filip a precizat că asistenţa financiară oferită de România este foarte importantă pentru Republica Moldova şi a oferit posibilitatea pentru mii de copii să obţină cunoştinţe în condiţii moderne, iar pentru alte mii de angajaţi să lucreze în condiţii mai bune. Totodată, şeful Executivului a apreciat decizia Guvernului de la Bucureşti de a continua proiectul şi în anul 2016, oferind suplimentar trei milioane de euro, sub formă de grant, pentru repararea a încă 85 de grădiniţe din Republica Moldova,  se arată într-un comunicat de presă al Guvernului de la Chişinău.

Deseori relaţiile dintre state sunt privite de către cetăţeni ca fiind ceva abstract, de această dată însă, avem exemplul unor proiecte care au fost materializate în domenii foarte importante pentru societate. Asistenţa oferită ne demonstrează încă odată că România a fost şi rămâne în continuare cel mai consecvent susţinător al Republicii Moldova”, a spus Pavel Filip.

La rândul său, ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a subliniat că România a fost constant alături de Republica Moldova, a oferit sprijin în educaţie, precum şi în alte domenii unde i s-a solicitat ajutorul. Totodată, diplomatul de la Bucureşti a menţionat că rezultatele bune obţinute în cadrul Programului au convins Guvernul de la Bucureşti să continue finanţarea acestuia.

Acest Program nu înseamnă doar cifre, înseamnă în primul rând oameni. Nu valoarea de 23 milioane de euro este importantă, nu este important nici măcar faptul că 832 de instituţii preşcolare au fost renovate. Important este educaţia, important este că fiecare a doua grădiniţă din Republica Moldova a beneficiat de acest program, importanţi sunt cei peste 200 de mii de beneficiari ai programului, copiii care frecventează grădiniţe la standarde europene, părinţii care se pot angaja ştiindu-şi copiii în siguranţă, angajaţii şi cadrele didactice care merg la serviciu”, a accentuat Daniel Ioniţă.

Programul de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru construcţia şi renovarea instituţiilor preşcolare din Republica Moldova a fost lansat în 2014 şi este implementat de Fondul de Investiţii Sociale. Timp de doi ani, au fost alocaţi 23 milioane de euro pentru repararea şi remobilarea a 832 grădiniţe din toate raioanele.

SURSA: InfoPrut.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(562 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Clinica Roua

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 8 aprilie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro