Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:07:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vicepremierul rus, ameninţare teribilă pentru Moldova


22 iulie 2017

Vicepremierul Rusiei, Dimitri Rogozin, a reacţionat dur vineri faţă de declaraţia adoptată de parlamentarii moldoveni, care au cerut retragerea trupelor ruse din ţară. Oficialul rus le-a amintit moldovenilor de războiul din 2008 din Georgia, atunci când Rusia a atacat această ţară în urma tentativei de a înlătura trupele ruse din Osetia de sud, relatează portalul moldovean Deschide.md.

”Apropo, atunci când georgienii i-au atacat pe civilii şi pacificatorii ruşi din Osetia de Sud, parlamentarii au cerut retragerea trupelor Federaţiei Ruse. Toţi ţin minte cum s-a terminat această situaţie”, a spus Rogozin pe pagina sa de Facebook.

În postarea de pe Faceebok, Rogozin a ataşat şi o ştire din 2007 a agenţiei Ria Novosti cu titlu „Georgia dezbate problema modificării statutului de pacificare în Abhazia”. Cel mai probabil, acesta face referire la un punct din declaraţia de vineri a Parlamentul de la Chişinău în care se menţionează acelaşi lucru: Republica Moldova „INVITĂ mediatorii şi observatorii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean să iniţieze discuţii politice privind transformarea mecanismului actual de menţinere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internaţional”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro