Marţi, 19 martie 2024 - 7:21:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Şalaru: „Moldova- mai stabilă fiindcă NATO a venit mai aproape de Moldova”


9 iulie 2016

Intre demnitarii care participă la summitul NATO de la Varşovia se află şi ministrul moldoveran al apărării Anatol Şalaru. Ministerul apărării de la Chişinău a anunţat că Şalaru are programate întrevederi bilaterale cu omologii săi din România, Letonia, Turcia, Statele Unite şi Italia, cu care va discuta chestiuni legate de colaborarea bilaterală. Ministrul moldovean al apărării se întîlneşte de asemenea cu oficialităţi NATO şi din ţările care fac parte din Platforma de interoperabilitate, în care R. Moldova a fost primită în 2014, la Summit-ul NATO din Ţara Galilor, o platformă vizează interacţiunea eficientă dintre militarii diferitelor ţări în cadrul operaţiunilor Alianţei Nord-Atlantice.

Şalaru a acordat un interviu Radio Europa Liberă şi a vorbit despre apropierea Moldovei de NATO. 

„Vrem să obţinem garanţia că lumea va fi mai bună, mai stabilă după acest summit şi că cele 28 de ţări membre ale NATO vor găsi soluţie pentru a asigura pacea şi pentru a stopa acţiunile agresive ale Rusiei. Este timpul ca lumea civilizată să ia o atitudine foarte serioasă faţă de ceea ce se întâmplă în flancul de Est al Europei, al NATO. Noi ca stat vrem, în afară de această, o aprofundare a colaborării cu NATO. Ştiţi că Republica Moldova nu are capacitatea necesară de a-şi moderniza armata şi de a spori capacitatea de apărare a armatei. Accentul îl punem pe colaborarea cu NATO, pe aprofundarea colaborării în cadrul iniţiativei DCBI şi pe modernizarea Armatei Naţionale cu sprijinul ţărilor membre ale NATO. Noi venim şi cu anumite propuneri şi doleanţe. Ni s-a sugerat părerea în ceea ce ţine de colaborarea în domeniul managementului crizelor.", a afirmat ministrul moldovean.

"Moldova a devenit mai stabilă fiindcă NATO a venit mai aproape de Moldova. Trupele transnistrene şi cele ruseşti din stânga Nistrului vor trebui să se gândească mult mai bine înainte de a începe o eventuală acţiune de destabilizare.”, a mai afirmat Anatol Şalaru, cel care este candidatul favorit al unioniştilor pentru preşedinţia Republicii Moldova

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro