Marţi, 23 aprilie 2024 - 10:49:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Măgurele, prima localitate din Prahova care semneaza Declaraţia de Unire! FOTO


28 martie 2018

Momente emoţionante la Măgurele în Prahova.

Centenarul Unirii a fost sărbătorit în comuna prahoveană, ca de obicei, prin mai multe manifestări menite să arate respectul faţă de actul istoric înfptuit de Sfatul Ţării în urmă cu o sută de ani.

La eveniment ua participat alături de primarul Vasile Diaconu şi de consilierii locali de la Măgurele, şi primarii Victor Stînă (Gura Galbenei) şi Sergiu Bodrug (Măgurele), cele două localităţi din Moldova înfrăţite cu localitatea din Prahova. La Măgurele a poposit şi un grup de elevi şi cadre didactice din cele două sate din Basarabia, iar legăturile de suflet legate cu această ocazie nu se vor şterge niciodată.

Iar ca o premieră, la Măgurele, în Prahova, primarul Vasile Diaconu şi toţi consilierii locali au semnat Declaraţia de Unire, document semnat până acum de peste 150 de localităţi din Basarabia. În plus, acordul de înfrăţire cu Gura Galbenei a fost prelungit pentru încă patru ani.

"Vrem să aducem Basarabia acasă! Aşa este normal în Anul Centenar. La Măgurele am adus doar o bucăţică din Basarabia noastră şi vom continua să organizăm astfel de evenimente pe tot parcursul anului. Între Măgurele şi fraţii de peste Prut s-au legat prietenii care nu pot fi distruse de graniţa nedreaptă de la Prut. Am semnat împreună cu toţi consilierii locali Declaraţia de Unire, pentru că vrem să demonstrăm că noi credem că în acest an ReUnirea Ţării va deveni posibilă", ne-a declarat Vasile Diaconu, primarul comunei prahovene

Măgurele este prima localitate din Prahova care semneaza Declaraţia de Unire. În urmă cu două săptămâni, Consiliul Judeţean Prahova a fost prima insituţie din România care a semnat Declaraţia de Unire.






 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro