Vineri, 29 martie 2024 - 10:49:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Simion: „Chiar şi ruşii au ajuns să întrebe când va avea loc Unirea”


19 octombrie 2015

Dacă la Chişinău nu va mai exista o coaliţie pro-europeană, Republica Moldova poate să îşi ia adio de la ajutorul de 150 de milioane de euro din partea României, consideră George Simion, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

„Aşa cum era de aşteptat, «crîşa» politică moldovenească se ceartă iarăşi pe împărţirea funcţiilor şi banilor. Nu mai sunt destui bani şi vor să rămână singuri la masa bucatelor. În aceste condiţii, fără o coaliţie proeuropeană la putere, cele 150 de milioane de euro din partea României nu vor mai veni”, notează liderul unionist într-un editorial publicat pe Timpul.md.

George Simion scrie că, în cazul unor alegeri anticipate, în absenţa unui partid unionist „care să câştige suficiente voturi pentru o majoritate de parlamentari care vor vota Unirea”, rămâne o singură întrebare: „CE FACEM?”.

„În ultimii ani, ideea Unirii, de sorginte civică, a crescut enorm în Republica Moldova. De la mitinguri care au reunit zeci de mii de oameni anul acesta la măsurile guvernamentale din ce în ce mai pronunţate în direcţia viitoarei Uniri, vedem că s-a mişcat carul din loc. Chiar şi unii ruşi, antiromâni convinşi până ieri, au ajuns să întrebe când va avea loc Unirea. În aceste condiţii, noul război vizibil dintre Plahotniuc şi Filat poate părea o tragedie în contextul în care în perioade de acalmie politică putem promova mai departe idealul nostru sfânt. Dar, nu trebuie să uităm că, indiferent cine ar veni la putere, mortul de la groapă nu-l mai întorci. Dacă se va forma o coaliţie de stânga, dacă se produc alegeri anticipate, dacă ajunge să conducă Dodon în condiţiile în care nu mai sunt bani de salarii şi pensii, tot acolo se va ajunge şi nu noi suntem cei care avem ceva de pierdut. În plus, noi, daco-latinii, valahii şi moldovenii, românii, spuneţi cum vreţi, întotdeauna performăm cel mai bine în situaţii de criză şi ne unim abia în al 12-lea ceas”, argumentează liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro