Marţi, 19 martie 2024 - 9:32:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Republica Moldova – subiect de dezbatere la Bucureşti


19 noiembrie 2013

Comisia românilor de pretutindeni din cadrul Senatului României organizează, marţi, 19 noiembrie, o conferinţă dedicată parcursului european al Chişinăului, cu tema “Republica Moldova în contextul summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius”. Evenimentul se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia Convergenţe Europene, Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni din România şi Asociaţia Culturală Pro Basarabia şi Bucovina.
 

La conferinţă, care va avea loc la ora 14:00, în sala Constantin Stere din Senat, vor participa parlamentari, oficiali de la Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti, reprezentanţi ai studenţilor basarabeni din România, membri ai misiunilor diplomatice ale statelor care fac parte din Parteneriatul Estic al Uniunii Europene, analişti politici şi reprezentanţi ai societăţii civile – anunţă senatorul Viorel Badea, vicepreşedintele Comisiei românilor de pretutindeni.

La summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, care va avea loc pe 28 şi 29 noiembrie, Chişinăul speră să parafeze cu Uniunea Europeană Acordul de Asociere şi Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, mai ales după ce preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a declarat, săptămâna trecută, că va propune în curând statelor membre ale UE ridicarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova.

În cadrul aceluiaşi eveniment, va avea loc şi o expoziţie de fotografie din Bucovina Istorică, organizată de Asociaţia Culturală Pro Basarabia şi Bucovina şi Uniunea Arhitecţilor din România. Vizitatorii vor avea ocazia să admire peste 250 de fotografii artistice din ţinutul Bucovinei, realizate de o echipă de arhitecţi, care au efectuat vara aceasta vizite la Voroneţ, Putna, Suceviţa, Cernăuţi, Ţinutul Herţa sau Hotinul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro