Vineri, 29 martie 2024 - 11:43:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prinţesa Moştenitoare Mary a Danemarcei vizitează Moldova


23 noiembrie 2016

În calitatea sa de Patroană a Biroului Regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Europa, Alteţa Sa Regală, Prinţesa Moştenitoare Mary a Danemarcei, va vizita Republica Moldova împreună cu Dr Zsuzsanna Jakab, Directorul Regional OMS pentru Europa în perioada 23-25 noiembrie 2016. Invitaţia i-a fost făcută de ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan, în cadrul reuniunii Comitetului Regional al OMS ce avut loc la Copenhaga în septembrie 2016.

În cadrul vizitei vor fi abordate trei subiecte principale – sănătatea femeilor şi a copiilor, conştientizarea importanţei vaccinării şi a rezistenţei la antibiotice. Invitaţii de rang înalt vor face cunoştinţă cu progresele înregistrate în aceste domenii şi reformele în sănătate.

Vizita de trei zile va include întâlniri la Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova, cu reprezentanţii societăţii medicale, reprezentanţii agenţiilor Naţiunilor Unite şi partenerii de dezvoltare. De asemenea, Prinţesa Moştenitoare Mary va ţine un discurs în faţa studenţilor şi absolvenţilor Şcolii de Management în Sănătatea Publică.

Prinţesa Moştenitoare şi Directorul Regional OMS vor vizita depozitul naţional de vaccinuri din cadrul Centrului Naţional de Sănătate Publică şi Clinica Universitară de Asistenţă Medicală Primară, cabinetul de vaccinări, marcând, în acelaşi timp, Săptămâna mondială de conştientizare a rezistenţei la antibiotice.

Alteţa Sa Regală, Prinţesa Moştenitoare Mary a Danemarcei a devenit Patroana Biroului Regional al OMS pentru Europa în anul 2005, asumându-şi un rol activ în ceea ce priveşte ridicarea nivelului de conştientizare privind problemele din sănătatea publică prin intermediul discursurilor din cadrul evenimentelor majore ale OMS, vizitelor în diferite ţări, declaraţiilor publice şi articolelor.

sursa: politics.md


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro