Duminică, 25 iulie 2021 - 4:13:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Analist american: Moldova nu are propria sa identitate


12 februarie 2016

Analistul şi autorul american Robert D. Kaplan a acordat un interviu pentru Agerpres în care vorbeşte despre noua sa carte dedicată României şi care se intitulează „În Europe’s Shadow: Two Cold Wars and a Thirty-Year Journey Through Romania and Beyond” („În umbra Europei: Două războaie reci şi o călătorie de treizeci de ani prin România şi mai departe”), precum şi despre situaţia politică din R. Moldova, notează timpul.md.

”Moldova a făcut parte din Uniunea Sovietică. Ca parte a Uniunii Sovietice, nu a moştenit un regim al statului de drept puternic instituţionalizat. Nivelul ridicat al corupţiei este un lucru des întâlnit în fostele republici sovietice. Dacă ne uităm la diferenţa dintre Moldova şi România, cu toate problemele României, cu toată corupţia şi toate punctele slabe din România, România este cu foarte mulţi ani înaintea Moldovei în privinţa existenţei unui stat puternic, eficient şi corect.

Deci influenţa sovietică rusă este în centrul, este cauza frământărilor politice din Moldova ( in foto, Dodon, omul Moscovei, are toate şansele să ajungă la putere în viitorul apropiat. Caz în care adio Europa! –n.a,).Corupţia sa e semnul unui stat slab care are o identitate foarte slabă. Să ne amintim, Moldova nu e doar o ţară de frontieră, ci are comunităţi demarcate în interior. Are etnici ucraineni, etnici ruşi, etnici găgăuzi, etnici români. E o ţară care nu e sigură pe deplin de propria sa identitate. Aceasta este cauza profundă a crizei din prezent”, spune analistul Robert D. Kaplan.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(313 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 iulie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro