Joi, 28 martie 2024 - 4:16:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


MAI anunţă că nu va dezvălui identitatea membrilor formaţiei Carla's Dreams


8 septembrie 2016

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că nu va face publică identitatea membrilor trupei Carla's Dreams, în condiţiile în care există solicitări în acest sens şi având în vedere că datele cu caracter personal în România sunt protejate de lege.

Reprezentanţii MAI susţin, într-o postare pe Facebook de miercuri, că informaţiile cu privire la o anumită persoană au caracter personal, iar din acest motiv numelor membrilor formaţiei Carla's Dreams nu vor fi dezvăluite.

'Am fost întrebaţi dacă putem să confirmăm identitatea membrilor trupei Carla's Dreams din fotografiile recent apărute în spaţiul virtual. Vă spunem că informaţiile referitoare la o persoană (nume, imagine, adresă, informaţii bancare, informaţii medicale etc.) sunt date cu caracter personal, iar în România legea protejează dreptul la viaţa intimă, familială şi privată a tuturor persoanelor', menţionează oficialii MAI.

În schimb, autorităţile române dau asigurări că 'membrii trupei Carla's Dreams au intrat în România pe baza unor documente valabile...deci au identitate'.

De altfel, MAI invită românii să se bucure de muzica formaţiei Carla's Dreams, indiferent dacă identitatea acestora este cunoscută sau nu.

Pe un portal rusesc au fost publicate recent fotografii cu membrii trupei din Republica Moldova în care aceştia nu au feţele acoperite sau pictate, aşa cum şi-au obişnuit aceştia fanii în ultimii ani. Mai mult, jurnaliştii ruşi au prezentat şi numele membrilor formaţiei.

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a criticat modul în care au acţionat jurnaliştii ruşi, apreciind că faptul că membrii formaţiei, care a cunoscut un succes rapid în ultimii ani în Republica Moldova şi România, având zeci de milioane de vizualizări pe Youtube, îşi acopereau feţele şi îşi ascundeau identitatea este o dovadă de modestie şi reprezenta farmecul formaţiei. Chirtoacă a amintit că dezvăluirea paparazzilor ruşi pare a fi o răzbunare faţă de faptul că zilele trecute un prezentator TV din Rusia i-a spus solistului că trupa lor cântă în limba "moldovenească", acesta corectându-l şi spunându-i că, pe lângă rusă şi engleză, trupa lor cântă în limba română.

Primarul Chişinăului a mai spus că atitudinea jurnaliştilor ruşi denotă lipsă de respect, nu numai pentru artiştii de la Carla's Dreams, ci şi faţă de fanii acestora din Republica Moldova şi România.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro