Miercuri, 24 aprilie 2024 - 4:19:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ofensivă a Limbii Române în Basarabia


16 mai 2016


 

Un centru de informare al României va fi înfiinţat la Bălţi, cu scopul de a contribui semnificativ la procesul de extindere a prezenţei limbii române în regiune, unde majoritatea oamenilor sunt vorbitori de limbă rusă. O înţelegere în acest sens a fost semnată de Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti şi Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi, citează infoprut.ro.

Principalele domenii de activitate ale Centrului vor fi axate pe acordarea de sprijin pentru proiecte şi programe de perfecţionare în limba română, ateliere tematice în domeniul istoriei, geografiei şi civilizaţiei româneşti, sesiuni de formare şi familiarizare cu tematici ale Uniunii Europene, dezbateri pe teme de actualitate românească şi acţiuni de promovare a României şi a culturii româneşti, se arată într-un comunicat al MAE. Dotarea acestuia va fi realizată din bugetul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, iar accesul va fi gratuit pentru toţi cei interesaţi de activităţile desfăşurate de viitorul Centru de Informare al României din Bălţi, precizează sursa citată.

Un centru similar funcţionează din iunie 2015 la Comrat, capitala Găgăuziei autonome, unde limba rusă este la ea acasă.

De asemenea, la 11 mai 2016, a fost semnat un protocol pentru deschiderea unui Centru de Informare al României la Ismail, în Ucraina.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro