Vineri, 29 martie 2024 - 5:35:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


SMURD-ul din România se extinde în Republica Moldova


9 august 2016

Proiectul transfrontalier SMURD se va extinde în Republica Moldova, o decizie în acest sens fiind luată în urma discuţiilor purtate de şeful Serviciului moldovean al Protecţiei Civile şi al Situaţiilor Excepţionale, Mihail Harabagiu, cu secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne din România, Raed Arafat, relatează luni Radio Chişinău, Jurnal.md şi IPN.md.

Este vorba despre o nouă etapă de evoluţie a Serviciului Mobil Reanimare şi Descarcerare care se va numi SMURD 2, în cadrul căruia Republica Moldova va beneficia de zece ambulanţe, patru autospeciale de descarcerare, patru piste de aterizare pentru elicoptere, două departamente de urgenţă, iar în România va fi creat un Centru de instruire, potrivit unui comunicat oficial.

Proiectul, estimat la circa 10 milioane de euro, urmează să fie realizat până în anul 2020.

Mihail Harabagiu şi Raed Arafat au abordat şi posibilitatea intervenţiei primare a elicopterelor SMURD în zonele unde s-au produs accidente şi pe trasee, în vederea reducerii timpului de reacţie.

Cei doi responsabili au discutat şi despre ridicarea unui monument în memoria echipei SMURD care şi-a pierdut viaţa în tragicul accident produs la începutul lunii iunie în apropiere de localitatea Haragâş, raionul Cantemir, în misiune de serviciu. Monumentul va fi construit în apropiere de locul accidentului şi urmează să fie dezvelit la 1 decembrie 2016.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro