Marţi, 23 aprilie 2024 - 10:07:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prahova a sărbătorit Ziua Culturii Naţionale la Hânceşti


15 ianuarie 2017


 

O delegaţie prahoveană, condusă de dna Ludmila Sfîrloagă, vice-presedintele Consiliului Judetean Prahova, s-a aflat, timp de câteva zile, in mijlocul fraţilor basarabeni din raionul Hânceşti.

 

 

Au fost zile de referinţă din istoria relaţiilor dintre Prahova şi Hânceşti.

In cadrul acestei vizite s-a tăiat panglica de inaugurare a sălii Constantin Stere a Consiliului raional, investiţie finanţată de Consiliul judeţean Prahova, împreună cu Consiliul Raional Hânceşti. O sală modernă, multifuncţională, dotată cu aparatură de ultimă generaţie.

 

 

In semn de omagiu adus lui Mihai Eminescu,delegaţia prahoveană a depus o coroană de flori la bustul Poetului, aflat in centrul oraşului Hânceşti.

Cunoscută în toată Basarabia ca o luptătoare aprigă a Reîntregirii Ţării, dna Ludmila Sfîrloagă a primit, din partea gazdelor, titlul de Cetăţean de Onoare al Raionului Hânceşti.

Totodată, delegaţia prahoveană, impreună cu tinerii ODIP, a făcut şi o scurtă vizită la două sectoare de politie din Chişinău, oferind daruri tinerilor poliţişti.


 
 

De remarcat şi prezenţa, la Chişinău, a caricaturistului ploiestean Nicolae Ioniţă, care a deschis o expoziţie la Muzeul Literaturii Române din Chişinău, cu prilejul Zilei Naţionale a Culturii Naţionale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro