Luni, 2 august 2021 - 4:52:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Premiul FIJR, între noi, românii


22 decembrie 2013

Forumul Internaţional al Jurnaliştilor Români (FIJR), prin reprezentantul său la Chişinău, Iurie Sănduţă, a oferit Asociaţiei Presei Independente (API) din Republica Moldova custodia premiului FIJR „Jurnalist European”. Evenimentul a avut loc la sediul API din Chişinău ( director executiv Petru Macovei, în foto).

Permanenţa mesajului european pe care l-au transmis populaţiei, modul în care au abordat liniile de conflict existente în societate şi respectarea criteriilor deontologice în desfăşurarea activităţii jurnalistice au reprezentat tot atâtea motive care au stat la baza deciziei FIJR de a acorda în mod simbolic premiul “Jurnalist European” tuturor jurnaliştilor care au susţinut şi care susţin în continuare procesul eurointegrării Republicii Moldova.

 Personal, cunosc faptul că aceste aspiraţii europene s-au făcut simţite cu mai mulţi ani în urmă, atunci când în noiembrie 2005 şi februarie 2006, în plin regim comunist, am participat, ca invitat special, la proiectul jurnalistic de colaborare transfrontalieră moldo-român. A fost o experienţă extraordinară de cunoaştere şi apropiere între jurnaliştii români şi moldoveni sau, de ce nu, o primă poartă de deschidere spre Europa a colegilor din stânga Prutului, când la cârma API se afla acelaşi jurnalist, Petru Macovei.

Totodată, preşedintele FIJR, Romeo Couţi, a înmânat un duplicat al premiului „Jurnalist European” şi primului ministru Iurie Leancă, în semn de apreciere faţă de modul în care şeful executivului de la Chişinău a asigurat cadrul european pentru manifestarea independenţei presei şi a libertăţii de expresie în Republica Moldova.

Premiul FIJR „Jurnalist European” se acordă anul jurnaliştilor de limba română care au abordat în articolele, emisiunile şi reportajele lor teme europene sau care au promovat o mai bună înţelegere a instituţiilor şi politicilor Uniunii Europene.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(384 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 iulie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro