Vineri, 7 mai 2021 - 4:23:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Decizie istorică! NATO se apropie de Chişinău!


30 noiembrie 2016

Un birou NATO va fi deschis la Chişinău, după ce marţi a fost semnat la Bruxelles un acord în acest sens între premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi  secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Biroul va fi o legătură importantă între NATO şi Republica Moldova şi va fi un instrument pentru dialog politic direct dar şi un instrument de consolidare a Forţelor Armate. Va fi un birou mic, compus din persoane civile şi este un instrument care nu va impune priorităţile NATO, Republicii Moldova. Astfel noi vrem să demonstrăm că noi susţinem independenţa şi integritatea Republicii Moldova”, a declarat Stoltenberg.

În actualul context regional, deschiderea biroului NATO la Chişinău este o dovadă a încrederii pe care partenerii externi o au în actuala guvernare şi totodată o dovadă a creşterii importanţei strategice şi geostrategice a Republicii Moldova. Mulţumesc colegilor din guvern pentru sprijinul acordat acestui proiect şi mai ales mulţumesc tuturor militarilor care prin profesionalism şi multă muncă au făcut posibil acest proiect”, a spus cu acest prilej Anatol Şalaru, ministrul Apărării al Republicii Moldova.

Încă din luna martie, preşedintele Nicolae Timofti s-a pronunţat în favoarea impulsionării şi eficientizării cooperării dintre Republica Moldova, Statele Unite şi NATO pe diferite dimensiuni, inclusiv prin posibilitatea deschiderii la Chişinău a unui birou de legătură al Alianţei Nord-Atlantice.

SURSA: InfoPrut.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(314 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Iulian Dumitrescu

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 6 mai 2021
Autentificare
stiriactuale.ro