Duminică, 5 iulie 2020 - 3:00:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Întâlnire istorică între repezentanţii judeţului Prahova şi conducerea UAT Găgăuzia


30 august 2015

Consilierul judeţean Ludmila Sfîrloagă, vicepreşedinte al Congresului Puterilor Locale şi Regionale de la Strasbourg, împreună cu Mircea Cosma, preşedintele Societăţii Cultural Istorice Mihai Viteazul din Ploieşti, s-au întâlnit la Comrat, capitala Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia cu vice-başcanul Vadim Cebanu. La întâlnire a participat şi Tudor Jijie, directorul Euroregiunii Siret Prut Nistru, organism din care face parte şi judeţul Prahova.

Mircea Cosma a solicitat vice-başcanului permisiunea de a amplasa în oraşul Comrat un bust al domnitorului Bogdan Vodă şi şi-a exprimat disponibilitatea de a ajuta la publicarea unei istorii a găgăuzilor în limba română.

Au mai fost abordate discuţii pe marginea oportunităţii UAT Găgăuzia de a se înfrăţi cu un judeţ din România, înfrăţire care ar putea ajuta la dezvoltarea economică a Găgăuzia. A fost dezbătută şi importanţa interconectării energetice a Republicii Moldova.

În finalul discuţiilor care au durat aproape două ore, reprezentanţii judeţului  au invitat  în Prahova conduceriea UAT Găgăuzia pentru a vedea ce înseamnă un parc industrial modern şi pentru a cunoaşte modul în care pot fi atrase investiţii economice şi în Găgăuzia. Vice başcanul Vadim Cebanu a promis că va discuta cu başcanul Irina Vlah şi în cel mai scurt timp vor da un răspuns solicitărilor reprezentanţilor judeţului Prahova. 

Delegaţia Consiliului Judeţean Prahova a făcut şi o donaţie importantă de cărţi în limba română Liceului Mihail Eminescu din Comrat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(882 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 iulie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro